Antena 3 CNN Externe Guvernul Marii Britanii admite că a făcut greşeli în privinţa crizei

Guvernul Marii Britanii admite că a făcut greşeli în privinţa crizei

Guvernul Marii Britanii admite că a făcut greşeli în privinţa crizei
Sursa foto: alistair darling
03 Mar 2009   •   08:15

Miniştrii din cabinetul britanic ar trebui fie umili şi să recunoască că au făcut greşeli în paşii ce au dus la criza economică, crede cancelarul Alistair Darling, responsabil de domeniile economic şi financiar în executivul de la Londra.
Într-un interviu pentru Daily Telegraph, el admite că guvernul are de învăţar numeroase lecţii de la evenimentele ce au dus la criză şi concluzionează că reglementările privind băncile au fost un eşec.
Aceasta este prima admitere a responsabilităţii din partea unui oficial atât de înalt pentru criză, parţial pusă pe permisiunea ca pieţele financiare să scape de control pentru mai bine de un deceniu.
Ed Balls, fost consilier al premierului Brown şi actual membru al Cabinetului, admitea şi el că reglementările finaciare ar fi trebuit să fie mai dure.
În interviu, Darling pare a arunca criza pe spinarea culturii bonusurilor ce au încurajat bancherii să îşi asume riscurile. Dar admite că guvernul a jucat un rol în permisiunea ca aceasta să se dezvolte.
?Există câteva întrebări dure ce trebuie puse cu privire la modelul de reglementare pe care l-am operat în următorii ani. Modelul abordat în care băncile spun că este OK şi noi acceptăm a eşuat.?
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close