Antena 3 CNN Externe Hamas ripostează. O rachetă a lovit un cartier din oraşul israelian Sderot

Hamas ripostează. O rachetă a lovit un cartier din oraşul israelian Sderot

Hamas ripostează. O rachetă a lovit un cartier din oraşul israelian Sderot
04 Ian 2009   •   18:00

O rachetă Hamas a lovit o casă dintr-un cartier din oraşul israelian Sderot. 4 persoane au fost luate de ambulanţă şi au fost duse la spital.
În numai două minute pompierii s-au deplasat la faţa locului şi au acordat primul ajutor victimelor.
Potrivit corespondentului Antena 3 în Israel, panica s-a instalat între locuitorii zonei şi s-au iscat mai multe conflicte între autorităţile care păzeau zona şi civili. Mai multi tineri au fost reţinuţi şi transportaţi la sediul poliţiei.
Forţele de ordine israeliene au izolat zona pentru că se aşteaptă ca ripostele Hamas să continue şi în orele următoare.
Cel puţin 40 de palestinieni şi un soldat israelian au murit de la începutul ofensivei terestre declanşate aseară de Israel în Fâşia Gaza. Până acum, în cele nouă zile de conflict, au murit 480 de oameni iar aproximativ 1.700 au fost răniţi. conflictul ce durează de nouă zile.
Operaţiunea a fost lansată sâmbăta trecută, când aviaţia israeliană a început să bombardeze ţintele Hamas din Fâşia Gaza. Apoi au urmat bombardamente masive cărora Hamas le-a răspuns cu tiruri de rachete în sudul Israelului.
După o noapte de atacuri, trupele israeliene au ajuns, în această dimineaţă, în oraşul Gaza. Obuzele israeliene au lovit şi zona comercială a oraşului. Potrivit presei, Fâşia Gaza e înconjurată de armata israeliană şi complet izolată. Cu toate acestea, se pare că Hamas dispune de câteva mii de combatanţi în faţa ofensivei terestre a Israelului şi are stocuri semnificative de armament.
"Am început partea a doua a operaţiunii "Plumb Întărit", menită să oprească sau să reducă semnificativ tirurile de rachete lansate asupra civililor israelieni. Chiar în această dimineaţă au fost noi tiruri de rachete şi tocmai de asta şi continuăm operaţiunea care a fost extinsă la o intervenţie terestră", spune unul dintre militarii israelieni.
Gruparea Hamas a ameninţat că va transforma Gaza într-un cimitir pentru trupele israeliene, iar ulterior militanţii au anunţat că au capturat doi soldaţi israelieni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hamas
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close