Antena 3 Externe Hillary Clinton: Am ca obiectiv să plec la scurt timp după învestitura viitorului preşedinte

Hillary Clinton: Am ca obiectiv să plec la scurt timp după învestitura viitorului preşedinte

de G.S.    |    27 Oct 2012   •   12:56
Hillary Clinton: Am ca obiectiv să plec la scurt timp după învestitura viitorului preşedinte
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a confirmat într-un interviu publicat vineri de Washington Post că intenţionează să renunţe la funcţie după învestitura viitorului preşedinte, din 20 ianuarie 2013, chiar dacă va fi reales Barack Obama, relatează AFP.
   
"Sunt în continuare în cadrul aceluiaşi calendar (...) Am ca obiectiv să plec la scurt timp după învestitură; este proiectul meu. Dar nu am putut încă să discut cu preşedintele deoarece el încearcă să câştige alegerile, ceea ce, sperăm noi, va reuşi în curând. Vom discuta atunci despre modalitatea de asigurare a tranziţiei" cu un succesor, a declarat Clinton pentru cotidian.
   
Şefa diplomaţiei americane, învinsă de Obama în cadrul alegerilor primare democrate din 2008, a traversat planeta din ianuarie 2009. Ea este un pilon al Guvernului democrat, dar de mai multe ori a asigurat că va participa la guvernare doar un mandat.
   
"Nu sunt dispusă să rămân mai mult, dar ştiu, de asemene, că trebuie să fim conştienţi de munca ce rămâne de făcut. Încă o dată, trebuie să vorbesc cu preşedintele", a declarat ea pentru site-ul de Internet al cotidianului american.
   
Totuşi, într-un alt scurt interviu publicat joi de Wall Street Journal, Clinton a părut că lasă uşa deschisă posibilităţii de a rămâne pentru mai mult timp în această funcţie - în special pentru a gestiona consecinţele atacului asupra consulatului american din Benghazi (Libia) din 11 septembrie - dacă, bineînţeles, Obama va fi reales la 6 noiembrie în faţa republicanului Mitt Romney.
   
"Multe persoane mi-au vorbit despre menţinerea mea" în post, a declarat ea, fără a fi mai explicită.
   
Întrebată miercuri seara la postul de televiziune NBC, Obama a declarat că "în pofida rugăminţilor sale", a acceptat ideea că Hillary Clinton va pleca la încheierea mandatului, chiar dacă el va fi reales la 6 noiembrie. "A făcut o muncă imensă. Mi-ar fi plăcut să mai rămână", dar "presupun că este timpul pentru ea să petreacă un pic mai mult timp cu familia", a declarat preşedintele.
   
La Washington circulă de mai multe luni zvonuri privind o candidatură la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016 a lui Clinton, care a împlinit vineri 65 de ani.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close