Antena 3 CNN Externe Hipotiroidia ar putea fi un semn de longevitate

Hipotiroidia ar putea fi un semn de longevitate

Hipotiroidia ar putea fi un semn de longevitate
Sursa foto: Glanda tiroida
14 Iun 2009   •   19:28

Hipotiroidia, una dintre cele mai frecvent tratate afecţiuni în Statele Unite, poate fi văzută de acum ca un semn de longevitate. Cercetătorii spun că nu este deocamdată cazul ca persoanele care suferă de această afecţiune să îşi întrerupă tratamentul, dar că se efectuează în continuare cercetări pentru a se afla dacă acesta este într-adevăr secretul unei vieţi mai lungi, cel puţin pentru unii oameni.

Doctorul Martin Surks şi colegii săi de la Centrul Medical Montefiore şi Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York au studiat sute de oameni care au trăit peste 100 de ani şi au descoperit că o mare parte dintre aceştia sufereau de hipotiroidie.

Glanda tiroidă este situată în zona gâtului şi secretă hormoni a căror activitate influenţează metabolismul. Oamenii cu o activitate scăzută a glandei tiroide cresc greutate şi se simt obosiţi. Cercetătorii au descoperit că 15 ? 20% din oamenii cu vârsta peste 60 de ani suferă de hipotiroidie. Doctorul Surks a emis ipoteza că aceasta ar putea fi o stare de normalitate pentru oamenii în vârstă şi ar putea fi de fapt un semn de longevitate.

De altfel, rata metabolică afectează şi durata vieţii animalelor. De exemplu, elefanţii au o rată metabolică scăzută, ritm cardiac lent, dar trăiesc mai multe zeci de ani, în timp ce şoarecele, care are un metabolism rapid, trăieşte doar câteva luni.

Martin Surks este îngrijorat de faptul că tratamentele pentru remedierea hipotiroidiei la oamenii vârsnici ar putea să le afecteze durata vieţii. El a menţionat însă că teoria nu se referă la persoanele cu vârsta până în 50 de ani care suferă de hipotiroidie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close