x close

Hotelurile din New York fac faţă cu greu localnicilor evacuaţi

de G.S.    |    04 Noi 2012   •   16:41
Hotelurile din New York fac faţă cu greu localnicilor evacuaţi 416 Foto: Mediafax/AFP

Hotelurile din New York fac faţă cu greu cererii în urma uraganului Sandy, numeroşi localnici ale căror locuinţe au fost lovite de uraganul Sandy căutând cazare la concurenţă cu alergătorii sosiţi pentru maratonul din acest weekend, anulat între timp, transmite Bloomberg.
   
"Camerele pentru maraton au fost închiriate acum câteva luni. Este voarte dificil şi frustrant să fim nevoiţi să refuzăm locuitori din oraş sau din suburbii", a declarat o recepţioneră de la DoubleTree by Hilton Hotel Metropolitan, din Manhattan.
   
Aproximativ 10% din cele 775 de camere ale hotelului sunt ocupate de persoane sosite în New York pentru maraton înainte de anunţul oficial privind anularea evenimentului.
   
Maratonul ING New York City Marathon programat pentru duminică a fost anulat, potrivit unui comunicat transmis de organizatori şi primarul Michael Bloomberg.
   
Cele trei mari aeroporturi din New York şi-au reluat miercuri şi joi activitatea, iar alergătorii, însoţitorii şi invitaţii lor începuseră deja să ajungă la New York înaintea anunţului de sâmbătă.
   
Mai mult, hotelurile din Manhattan sunt oricum ocupate în bună măsură de angajaţi ai marilor bănci care închiriază camere în zonă, în timp ce mulţi locuitori din oraş şi din suburbii caută cazare, propriile locuinţe fiind avariate de rafalele de vânt şi inundaţiile provocate de uragan.
   
Totodată, mai multe hoteluri din oraş au fost obligate să evacueze invitaţii şi să-şi suspende activitatea din cauza avariilor provocate de furtună.
   
În medie, maratonul din New York "umple" 40.000 de camere de hotel pe zi, timp de 5-7 zile în perioada evenimentului sportiv, potrivit biroului de marketing al metropolei. Primarul Michael Bloomberg a descris recent maratonul drept "o contribuţie importantă la economia locală". În 2010, întrecerea a generat un câştig economic de 340 milioane de dolari pentru New York, potrivit unui studiu comandat de organizatori.
   
Reprezentanţii Marriott International au declarat pentru Bloomberg că grupul a pierdut temporar 600 de camere în New York, iar hotelurile care îşi desfăşoară normal activitatea fac faţă cu greu cererii.
   
Echipa de fotbal american Pittsburgh Steelers, care joacă în acest weekend în deplasare cu New York Giants, nu a reuşit să găsească cazare în perioada meciului. Astfel, echipa va sosi şi va pleca par avion în ziua meciului.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati