Antena 3 CNN Externe Imagini cu averea lui Viktor Medvedchuk, oligarhul lui Putin capturat în Ucraina. Cum arată vagonul de aur de 25 de milioane de dolari

Imagini cu averea lui Viktor Medvedchuk, oligarhul lui Putin capturat în Ucraina. Cum arată vagonul de aur de 25 de milioane de dolari

Au apărut imagini cu vagonul de tren al magnatului Viktor Medvedchuk, capturat de ucraineni.

Imagini cu averea lui Viktor Medvedchuk, oligarhul lui Putin capturat în Ucraina. Cum arată vagonul de aur de 25 de milioane de dolari
de Mia Lungu    |    18 Apr 2022   •   17:08

Potrivit lui Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, oligarhu,l care are legături strânse cu de Vladimir Putin, deține un iaht de 200 de milioane de dolari, un avion de 80 de milioane de dolari și vagonul separat, de aur, unic, de 25 de milioane de dolari. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Se pare că vagonul restaurant Orient Express ar fi fost cadoul magnatului pentru ziua de naștere a soției sale, Oksana Marchenko, și i-ar fi fost livrat în august 2021, potrivit reporterilor de la publicația online Slidstvo.Info.

Ucrainenii au confiscat bunurile oligarhului Medvedchuk, apropiatul lui Putin: 32 de apartamente și 26 de mașini

Ucrainenii au confiscat peste 150 de bunuri ale oligarhului Viktor Medvedchuk, apropiatul lui Vladimir Putin, care a fost arestat la domiciliu pentru trădare.

Printre bunurile confiscate de autoritățile ucrainene se numără 32 de apartamente, 26 de mașini, 23 de case, 30 de terenuri 17 locuri de parcare și un iaht.

De asemenea, autoritățile au identificat și confiscat acțiuni de capital în 25 de companii, fie deținute de oligarhul Viktor Medvedchuk, fie de soția sa, Oksana Marchenko, potrivit CNBC.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat marți capturarea lui Viktor Medvedchuk, un politician pro-Kremlin care locuia în Ucraina și unul dintre apropiații lui Vladimir Putin.

Medvedchuk era în arest la domiciliu pentru acuzații de trădare încă de anul trecut, dar ar fi evadat la scurt timp după ce Rusia și-a lansat invazia. Avocații săi au respins faptele greșite.

”O operațiune specială a fost efectuată datorită SBU”, a scris Zelenski în rusă pe contul său verificat de pe platforma de socializare Telegram, făcând referire la Serviciul de Securitate al Ucrainei. Anunțul a fost făcut și pe Facebook și Instagram.

"Foarte bine! Detalii mai târziu. Glorie Ucrainei!", a adăugat liderul de la Kiev.

Președintele Ucrainei a publicat și o fotografie care-l arată pe Medvedchuk așezat lângă un calorifer, cu mâinile încătușate.

Oligarhul capturat este liderul unui partid de opoziție pro-rus din Ucraina și un oponent ferm al apelurilor Kievului de a adera la NATO. Acesta are legături extrem de strânse cu președintele rus Vladimir Putin, care este nașul fiicei lui Medvedchuk.

×
Subiecte în articol: avere Viktor Medvedchuk oligarh Putin Ucraina
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close