Antena 3 CNN Externe Imagini cu mai mulți pești care "fierb de vii" în apă, din cauza temperaturilor record. „Am fost pe punctul de a plânge când i-am privit”

Imagini cu mai mulți pești care "fierb de vii" în apă, din cauza temperaturilor record. „Am fost pe punctul de a plânge când i-am privit”

Videoclipul arată somonii răniți de temperaturile apei, într-o zi de temperaturi extreme.

Imagini cu mai mulți pești care "fierb de vii" în apă, din cauza temperaturilor record. „Am fost pe punctul de a plânge când i-am privit”
Sursa foto: Youtube
de Alexandru Negrici    |    29 Iul 2021   •   00:11

Un grup de conservare a înregistrat videoclipul în urma valului de căldură dintr-o zi în care temperatura apei a depășit 21 de grade Celsius, o căldură letală pentru specia de pești anadromi dacă sunt expuși la aceasta pentru perioade lungi de timp. 

Legea privind apa curată prevede ca temperatura râului Columbia să nu crească peste 20 de grade Celsius.

Somonii din râul Columbia au fost expuși la temperaturi ale apei în care nu pot supraviețui și care i-au determinat să izbucnească.

Aceștia au fost acoperiți în leziuni roșii și ciuperci albe, în urma valului de căldură record din nord-vestul Pacificului, potrivit unui grup de conservare care a documentat videoclipul tulburător.

Într-un videoclip difuzat marți de organizația non-profit Columbia Riverkeeper, un grup de somon de soi înotând într-un afluent al râului poate fi văzut acoperit de leziuni despre care grupul spune că sunt rezultatele stresului și supraîncălzirii.

Somonul călătorise în amonte în râul Columbia de la ocean, pentru a se întoarce în zonele de reproducere natală, când au schimbat în mod neașteptat cursul, a explicat Brett VandenHeuvel, directorul executiv al Columbia Riverkeeper. 

El a descris șocul ca fiind similar ca cel al unui om care încearcă să „scăpe, în esență, dintr-o clădire în flăcări. Nu au de ales. Ori reușesc sau mor. ”

Un videograf a surprins scena pentru Columbia Riverkeeper la începutul acestei luni, ca parte a efortului organizației de a încerca să țină evidența progresului adaptării somonului la temperaturi ridicate.

VandenHeuvel și-a amintit că a călătorit în zonă în zilele după înregistrarea videoclipului și a spus că a văzut somoni suferind în mod similar în alți afluenți. 

„Este sfâșietor să privești animalele murind nefiresc”, a spus el. „Și mai greu îmi este să mă gândesc la cauza acestui fapt. Aceasta este o problemă cauzată de om și mă face să mă gândesc la viitor. ”

În videoclip, somonul poate fi văzut cu ceea ce par a fi pete albe neclare, semne ale unei infecții fungice care apare atunci când somonul devine stresat din apa fierbinte.

Don Sampson, membru al triburilor confederate ale rezervației indigene Umatilla și membru al consiliului consultativ pentru Alianța Pentru Somoni Tribali din Nord-Vest, a descris vizionarea videoclipului ca fiind asemănătoare cu a-și vedea rudele murind.

„Așa m-am simțit rău”, a spus Sampson, care este și șef ereditar al tribului Walla Walla. „Am fost pe punctul de a plânge când i-am privit”, a continuat acesta.

El a comparat situația cu cea din 2015, când aproximativ 250.000 de somoni au murit în râul Columbia și afluenții săi după o vară deosebit de caldă.

×
Subiecte în articol: Columbia
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close