Antena 3 CNN Externe Imagini cu palestinieni umiliţi de grănicerii israelieni, postate pe internet (VIDEO)

Imagini cu palestinieni umiliţi de grănicerii israelieni, postate pe internet (VIDEO)

Imagini cu palestinieni umiliţi de grănicerii israelieni, postate pe internet (VIDEO)
Sursa foto: Palestinian
19 Iun 2009   •   18:12

Grănicerii israelieni au supus mai mulţi palestinieni la tratamente umulitoare, s-au filmat şi au postat materialele pe internet. Într-unul din aceste materiale postate pe site-ul Youtube, un tânăr palestinian este obligat să cânte "Iubesc poliţia de frontieră" în timp ce se pălmuieşte singur, se arată în ediţia online a publicaţiei Haaretz. Pe fundalul sonor se pot auzi grănicerii râzând şi distrându-se pe seama palestinianului.

Un alt videoclip înfăţişează un palestinian stând într-un autovehicul, care pare să aparţină poliţiei, cântând acelaşi cântec. Un al treilea material video include fotografii în care apar palestinieni legaţi la ochi într-o cameră unde este arborat steagul israelian. În nota explicativă a acestui material se menţionează că imaginile au fost făcute în noiembrie 2007.

Cotidianul Haaretz citează şi declaraţia unui reprezentant al poliţiei de frontieră israeliene, care spune că astfel de tratamente sunt şi acum o practică curentă.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră, Moshe Finsi, a declarat că "în ultimii ani numărul incidentelor de acest gen a scăzut considerabil datorită îmbunătăţirii sistemului de educare a noilor recruţi". El a adăugat că filmele au fost făcute în urmă cu mai mulţi ani şi că autorităţile au anchetat deja mai multe incidente asemănătoare, iar cei găsiţi vinovaţi au fost demişi.

Membri ai poliţiei de frontieră israeliene au fost implicaţi în mai multe incidente violente în ultimii ani, iar în aprilie 2008, doi grăniceri au fost condamnaţi la şase ani şi jumătate de închisoare pentru uceiderea unui adolescent palestinian.



Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close