Antena 3 CNN Externe Imagini de la întâlnirea crucială între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko | Discuțiile, decisive pentru următoarea mișcare a Rusiei în Ucraina

Imagini de la întâlnirea crucială între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko | Discuțiile, decisive pentru următoarea mișcare a Rusiei în Ucraina

Întâlnirea dintre președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a început vineri în apropiere de Moscova.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2023   •   15:15

Presa rusă a scris că discuțiile dintre cei doi lideri se va axa pe chestiunile de securitate ale celor două state.

 "Oficial, ne putem aștepta să se discute despre parteneriatul dintre cele două țări (care au constituit Uniunea Rusia - Belarus, n.r.) dar întrebarea cea mare este dacă Belarus este pregătit să își crească implicarea în războiul Rusiei în Ucraina.

Președintele Lukașenko a negat acest lucru și a spus că va intra în război de partea Rusiei doar dacă țara sa va fi atacată în mod direct. Am văzut însă o accentuare a comunicării între Rusia și Belarus pe parcursul exercițiilor militare.

La granița cu Belarus, am văzut că Ucraina și-a fortificat frontiera. O echipă CNN a fost acolo și a constatat tensiunile de acolo, în contextul în care, în curând se împlinește un an de la invazia rusă", a transmis pentru Antena 3 CNN corespondentul CNN Claire Sebastian.

Citește și: Hohote de râs în studioul Antena 3 CNN, în timp ce un aliat al lui Putin pare că-și dă duhul pe banda de alergat

Lukașenko risipește îndoielile înaintea întâlnirii cu Putin

Cu o zi înaintea întâlnirii cu Putin, planificate la reședința oficială a președintelui rus din Novo-Ogariovo, în regiunea Moscovei, Aleksandr Lukașenko a încercat să risipească speculațiile legate de participarea sa la o reeditare a invaziei ruse în Ucraina, din urmă cu un an.

Corespondentul BBC Steve Rosenberg l-a întrebat pe liderul belarus dacă este pregătit să permită trupelor ruse să folosească teritoriul țării sale pentru o nouă invazie, așa cum s-a întâmplat pe 24 februarie 2022.

"Sunteți pregătit să faceți asta din nou?", a întrebat jurnalistul BBC.

"Da, sunt pregătit. Sunt gata să pun la dispoziție (teritoriul nostru) din nou. De asemenea, sunt pregătit să lupt în război, alături de ruși, de pe teritoriul belarus. Dar numai în cazul în care cineva - fie și un singur soldat - intră pe teritoriul nostru din Ucraina, înarmat, pentru a-mi ucide oamenii", a răspuns Lukașenko.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close