Antena 3 CNN Externe Imagini şocante cu alpinistul Federico Campanini, lăsat să moară pe un munte, de salvamontişti

Imagini şocante cu alpinistul Federico Campanini, lăsat să moară pe un munte, de salvamontişti

Imagini şocante cu alpinistul Federico Campanini, lăsat să moară pe un munte, de salvamontişti
Sursa foto: alpinist Federico Campanini
19 Feb 2009   •   21:58

Un renumit alpinist argentinian a fost lăsat să moară, în munţi, chiar de cei care ar fi trebuit să îl ajute. Salvamontiştii au povestit că atunci când l-au găsit, Federico Campanini era deja mort. O înregistrare video demonstrează că nu au spus adevărul.
Înregistrarea arată ultimele clipe din viaţa alpinistului Federico Campanini. După ce s-au străduit, preţ de câteva minute, să îl ridice, salvamontiştii l-au părăsit în zăpadă.
Imaginile au îngrozit familia lui Federico.
?În niciun moment nu încearcă să îl care pe fiul meu. Erau şase persoane. Au avut chiar timp să filmeze moartea lui.? a declarat tatăl alpinistului. ?Am vorbit cu cei care cunosc masivul Aconcagua şi chiar nu ştiu dacă fiul meu ar fi ajuns cu viaţă. Dar l-ar fi putut aduce de acolo.? a mai adăugat el.
Tatăl alpinistului a trimis deja înregistrarea video procuraturii şi a cerut deschiderea unei anchete. El a declarat că va merge chiar şi până la Curtea Interamericană a Drepturilor omului cu acest caz.
Înregistrarea video a morţii lui Federico a fost trimisă familiei de un anonim. La începutul anului, alpinistul a condus o expediţie pe masivul Aconcagua. Din câte au declarat cei 3 care au supravieţuit s-a iscat o furtună, iar grupul a ajuns pe un versant acoperit de gheaţă.

Observator

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close