Antena 3 CNN Externe Imaginile dezastrului din California, unde peste 3500 de oameni au fost evacuați din calea incendiilor de vegetație

Imaginile dezastrului din California, unde peste 3500 de oameni au fost evacuați din calea incendiilor de vegetație

Nordul Californiei este în flăcări din cauza temperaturilor foarte ridicate, motiv pentru care peste 3500 de oameni au fost nevoiți să părăsească zona unde vegetația a ars pe o distanță de 155 de kilometri pătrați.

Imaginile dezastrului din California, unde peste 3500 de oameni au fost evacuați din calea incendiilor de vegetație
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    03 Iul 2021   •   13:38

Trei incendii majore au loc în nordul Californiei - Incendiul Lava, Incendiul Tennant și Incendiul Salt - care au distrus părți imense de vegetație, pe fondul temperaturilor ridicate.

Toate trei au ars mai mult de 155 de kilometri pătrați în zonele Shasta și Siskiyou, provocând evacuări obligatorii și închideri de drumuri în partea de nord a statului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La incendiul Salt peste 250 de pompieri se luptă cu flăcările.

Incendiul Lava a pornit pe 25 iunie și este cel mai răspândit dintre toate, momentan fiind stins doar în proporție de 27%.

Peste 1.600 de pompieri se află pe locul incendiului Lava, eforturile fiind coordonate de Serviciul Forestier din SUA.

Incendiul Tennant arde regiunea Siskiyou, la nord-est de Incendiul Lava. Începând de vineri dimineața, focul se întinde pe o suprafață de peste 40 de kilometri pătrați și este stins doar în proporție de 6%.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close