Antena 3 CNN Externe Criza imigranţilor. Peste 600 de persoane au sosit în Slovenia

Criza imigranţilor. Peste 600 de persoane au sosit în Slovenia

Criza imigranţilor. Peste 600 de persoane au sosit în Slovenia
17 Oct 2015   •   16:46

Cel puțin 600 de imigranți au sosit în Slovenia sâmbătă dimineața din Croația după închiderea în noaptea de vineri spre sâmbătă a graniței ungaro-croate și cel puțin 1.800 sunt așteptați în următoarele ore, potrivit cifrelor furnizate de Înaltul comisariat al ONU pentru refugiați (UNHCR) și de guvernul și căile ferate croate, relatează Agerpres.

'Cel puțin 600 de persoane au sosit pentru moment, 300 la punctul de frontieră Petisovci și 300 la cel din Gruskovje', a anunțat o purtătoare de cuvânt a UNHCR, Caroline van Buren.

Grupuri suplimentare sunt așteptate după-amiază în jurul orei locale 15.00 (13.00 GMT) la Gruskovje și în jurul orei 17.00 la Petisovci, a adăugat ea , fără a da alte detalii.

Ministrul de interne croat, Ranko Ostojic, a confirmat sâmbătă că aproximativ 600 de imigranți au fost transportați în cursul dimineții la granița slovenă.

'Situația privind afluxul de imigranți din Serbia și transportul lor spre Slovenia se normalizează puțin câte puțin', a subliniat ministrul, potrivit unui comunicat.

Căile ferate croate au confirmat că un tren cu 1.800 imigranți care a părăsit Tovarnik, la granița sârbă, și era așteptat în jurul orei 16.30 (14.30 GMT) la Cakovec, în apropiere de granița slovenă.

Croația și Slovenia au acceptat crearea unui nou coridor destinat să permită imigranților să ajungă în vestul Europei, după închiderea de către Budapesta a graniței ungaro-croate tranzitată de 170.000 de persoane în decurs de o lună.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor slovenia
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close