Antena 3 CNN Externe Soldaţii unei baze din Maryland, SUA, au ucis un infirmier militar care împuşcase doi civili într-un oraş din apropiere

Soldaţii unei baze din Maryland, SUA, au ucis un infirmier militar care împuşcase doi civili într-un oraş din apropiere

Poliţia din statul american Maryland a intervenit, marţi, în urma unui incident cu arme de foc din oraşul Frederick.

Soldaţii unei baze din Maryland, SUA, au ucis un infirmier militar care împuşcase doi civili într-un oraş din apropiere
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    06 Apr 2021   •   17:54

UPDATE: Trăgătorul ucis în Maryland era infirmier militar

Bărbatul ucis marţi la Fort Detrick după ce a împuşcat doi oameni în oraşul Frederick, situat în apropierea bazei militare, era infirmier în cadrul Marinei Militare americane (US Navy), conform unui anunţ făcut pe contul de Twitter al US Navy.

Incident armat în Maryland, SUA, în apropierea undei baze militare

Din primele informaţii comunicate de poliţie, au fost consemnate două victime iar unul dintre suspecţi a fost doborât. Intervenţia poliţiei a avut loc în nord-estul oraşului, la câţiva kilometri distanţă de baza militară Fort Detrick.

Agenţi din cadrul Biroului federal pentru Alcool, Tutun, Arme de foc şi Explozibili asistă forţele de poliţie, conform unui anunţ al instituţiei federale.

Potrivit postului de radio WTOP, trăgătorul mort este un bărbat de 38 de ani. Marţi dimineaţă, în jurul orei locale 8.30 (15.30 în Români), el a împuşcat doi oameni în zona Riverside Tech Park. Aceştia se află în prezent în stare critică şi au fost transportaţi cu elicopterul la spital.

Ulterior, bărbatul înarmat s-a îndreptat spre Fort Detrick, situat la circa 10 minute de mers cu maşina de locul împuşcăturilor din oraş. Aici, trăgătorul a fost împuşcat şi ucis de militari, a precizat şeful poliţiei in Frederick, Jason Lando.

Şeful poliţiei nu a putut să confirme dacă între trăgător şi victime există vreo legătură sau dacă acesta făcea parte din armată. De asemenea, nu a fost clar imediat de ce militarii au deschis focul şi l-au ucis pe atacator.

"Sunt două locuri unde s-a tras. Confimăm că a fost un singur agresor şi că populaţia nu mai este în pericol", a menţionat Lando.

Reprezentanţii armatei americane au confirmat că s-au tras focuri de armă în apropiere de Fort Detrick.

 

×
Subiecte în articol: Maryland incident armat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close