Antena 3 CNN Externe În Calea Lactee există o sută de miliarde de planete asemănătoare cu Pământul

În Calea Lactee există o sută de miliarde de planete asemănătoare cu Pământul

În Calea Lactee există o sută de miliarde de planete asemănătoare cu Pământul
Sursa foto: Planeta
15 Feb 2009   •   19:08

Cercetătorii susţin că numai în galaxia noastră ar putea exista o sută de miliarde de planete asemănătoare cu Pământul. Dr. Alan Boss, de la Carnegie Institution of Science, susţine chiar că multe dintre acestea ar putea fi populate de forme incipiente de viaţă. Până în prezent au putut fi detectate, cu ajutorul telescoapelor, doar 300 de astfel de planete în afara Sistemului Solar.
Totuşi, foarte puţine dintre acestea ar fi capabile să susţină viaţa. Majoritatea sunt giganţi gazoşi, precum Jupiter, iar altele orbitează atât de aproape de steaua centrală a sistemului încât nici măcar microbii nu ar putea supravieţui temperaturilor extrem de ridicate.
Un calcul simplu conduce la ipoteza că un număr enorm de planete ar fi capabil să dezvolte forme de viaţă. ?Nu numai că este foarte posibil ca acestea să poată fi locuite, dar multe din acestea chiar vor fi probabil locuite?, a declarat dr. Boss pentru BBC News. El estimează că misiunea Kepler, dezvoltată de NASA, care va fi lansată în martie va începe să găsească noi planete asemănătoare cu Pământul peste câţiva ani.
Într-o lucrare recentă, realizată de Edinburgh University, cercetătorii au încercat să estimeze numărul civilizaţiilor inteligente ce ar putea exista în spaţiu şi au concluzionat că suma ar putea fi de ordinul miilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close