Antena 3 CNN Externe Încă un stat din Europa ridică gard în fața refugiaților

Încă un stat din Europa ridică gard în fața refugiaților

Încă un stat din Europa ridică gard în fața refugiaților
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Noi 2015   •   20:26

Guvernul de la Skopje şi-a anunţat intenţia în urmă cu două săptămâni iar acum trece la fapte. După Ungaria şi Slovenia, a venit rândul Macedoniei să ia măsuri de protecţie împotriva valului de refugiaţi şi imigranţi din Africa şi Orient.

 
Soldaţi macedoneni bat în pământ, cu ajutorul unor utilaje grele, ţăruşi de oţel cu o înălţime de aproximativ trei metri. Un purtător de cuvânt al guvernului de la Skopje a explicat: "Vrem să subliniem că frontiera rămâne deschisă". Gardul de la graniţa cu Grecia va avea sarcina să ajute la ghidarea refugiaţilor către punctele de control, unde vor fi înregistraţi şi aprovizionaţi cu cele necesare, a adăugat aceeaşi sursă.

Sute de imigranţi disperaţi au încercat joi să culce la pământ un gard de sârmă ghimpată instalat la frontiera eleno-macedoneană. Unii au atacat cu pietre poliţiştii de frontieră, în timp ce alţii scandau: "Vrem să ajungem în Germania!"

Până în prezent, aproape niciun refugiat nu a rămas în Macedonia, dar e posibil ca situaţia să se schimbe dacă ţări aflate mai la nord nu le vor mai permite acestora să intre pe teritoriul lor şi vor decide la rândul lor să-şi îngrădească frontierele.
Sursa: capital.ro

 

 

×
Subiecte în articol: macedonia criza imigranţilor
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close