x close

Incendii de proporţii în Spania. Aproape 50.000 de hectare de teren, mistuite de flăcări

de M.Z.    |    03 Iul 2012   •   08:44
Incendii de proporţii în Spania. Aproape 50.000 de hectare de teren, mistuite de flăcări Foto: Agerpres/AP

Situaţia este în continuare dramatică în Spania, din cauza incendiilor. Aproape 50.000 de hectare au fost mistuite de flăcări, iar cea mai afectată este regiunea Valencia, unde locuiesc şi foarte mulţi români.

Peste 2.000 de oameni din Valencia au fost evacuaţi din calea focului. Flăcările au făcut, totuşi, şi o victimă - un pilot de elicopter care participa la operaţiunea de stingere a incendiilor.

Pompierii abia mai fac faţă incendiilor, deşi au fost mobilizaţi în număr mare. Ei spun că, deşi s-a folosit mult combustibil, situaţia este complicată. Echipajele de intervenţie încearcă să stingă focul atât cu echipele aeriene, cât şi cu cele terestre.

În doar câteva ore, două elicoptere ale pompierilor au fost implicate în accidente, astfel că unul dintre piloţi nu a putut fi salvat. În mare pericol sunt însă şi localnicii. Unii dintre ei luptă cot la cot cu pompierii, în încercarea disperată de a opri înaintarea focului către casele lor. Alţii însă au fost nevoiţi să se refugieze.

Incendii puternice au izbucnit în week-endul care tocmai s-a încheiat şi în Bulgaria, în apropiere de Sofia. Peste 350 de pompieri au fost mobilizaţi în zonă, însă focul nu este, deocamdată, sub control.Citeşte mai multe despre:

incendii Spania hectare victima pilot elicoptere Valencia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati