Antena 3 CNN Externe Incendii devastatoare în Oklahoma. Zeci de case au fost distruse

Incendii devastatoare în Oklahoma. Zeci de case au fost distruse

Incendii devastatoare în Oklahoma. Zeci de case au fost distruse
Sursa foto: incendiu
10 Apr 2009   •   14:05

Incendii devastatoare în statul american Oklahoma. Zeci de case au fost distruse din cauza focurilor de vegetaţie, alimentate de vântulul puternic din zonă. Autorităţile americane întâmpină dificultăţi şi nu reuşesc să stingă incendiile.

34 de oameni au fost răniţi şi zeci de case au fost tranformate în scrum. Autorităţile au închis autostrada din zonă şi au evacuat sute de oameni.

Vântul puternic a obligat autorităţile să protejeze comunităţile de oameni care se aflau în calea focului. Tot din cauza vremii nefavorabile, elicopterele pompierilor nu au reuşit să ajungă în zonele încendiate.

?Sunt multe zone împădurite aici. Pompierii nu pot ajunge deocamdată acolo. Vegetaţia este atât de deasă încât nu pot să transporte echipamentele acolo. Trebuie să aştepte până când focul va ajunge la ei?, a declarat Jerry Lojka, reprezentant al pompierilor din Midwest City.

Autorităţile se vad obligate să aştepte îmbunătăţirea conditiilor meteorologice pentru a putea stinge focul. Până atunci locuitorii din zonă au fost sfătuiţi să evacueze zona.

Incendii devastatoare au avut loc şi în Australia. Mai mult de 200 de oameni au murit şi 750 de locuinţe au fost distruse în aceste incendii.

Antena 3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close