Antena 3 CNN Externe Pompierii români luptă să stingă cele peste 80 de incendii care mistuie Grecia

Pompierii români luptă să stingă cele peste 80 de incendii care mistuie Grecia

Pompierii români intervin în sprijinul omologilor eleni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și pădure, în zona localității Aspropyrgos - la Nord-Vest de Atena.

de Alexandra Axinia    |    19 Iul 2023   •   09:39

Este stare de alertă în Grecia. Peste 80 de incendii au făcut ravagii. Sute de pompieri, inclusiv din România, încearcă să oprească incendiile. Grecia a activat mecanismul european de protecție civilă şi așteaptă ajutor de la Uniunea Europeană. 

Meteorologii anunță în continuare temperaturi de 44 de grade Celsius. Pompierii luptă zi şi noapte cu focul devastator. Incendiile au închis autostrăzi şi au distrus case de vacanțe. Autoritățile au emis ordine de evacuare pentru cel puţin şase comunități de la malul mării. 

Citeşte şi: Incendiu de vegetaţie devastator în apropiere de Penitenciarul Poarta Albă, în județul Constanța

Printre salvatorii care luptă cu incendiile din Grecia se numără şi 32 de pompieri români. Misiunile executate de către personalul modulului constau în protejarea clădirilor de locuit și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

Pentru gestionarea în cele mai bune condiții a intervenției, colegii noștri intervin cu patru mașini de stingere și o cisternă cu capacitatea de 30 de tone de apă. Misiunile pompierilor se desfășoară în condiții extreme. Temperatura ridicată și viteza vântului îngreunează intervenția din teren a salvatorilor. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, o aeronavă C 130 Hercules din dotarea Forțelor Aeriene Române decolează astăzi, 19 iulie, în jurul orei 10, cu destinația Elefsis, Grecia, pentru a transporta 30 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care vor suplimenta modulul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure dislocat deja de țara noastră în Republica Elenă.

×
Subiecte în articol: incendii Grecia pompierii români
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close