Antena 3 CNN Externe Incendiu scăpat de sub control în Atena. Capitala Greciei este în alertă

Incendiu scăpat de sub control în Atena. Capitala Greciei este în alertă

Zeci de case au fost evacuate marți după-amiază în nordul Atenei, în timp ce un incendiu care a început mai devreme în pădurile din apropierea suburbiei Varymbombi a scăpat de sub control și s-a extins pe trei noi fronturi, în condițiile în care țara s-a confruntat cu cea mai rea caniculă decenii, conform ekathimerini.com.

Incendiu scăpat de sub control în Atena. Capitala Greciei este în alertă
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    03 Aug 2021   •   19:43

Flacăra inițială a început în apropierea fostei reședințe de vară regale din Tatoi marți la prânz, dar s-a răspândit acum în Ano Varymbombi, în apropierea mai multor centre de echitație și într-o zonă chiar în afara așezării rezidențiale Adames, determinând evacuarea și închiderea unei secțiuni a autostrăzii naționale din apropiere.

„Situația nu este deloc bună. Incendiul se îndreaptă spre Varymbombi și este foarte aproape de case", a declarat marți după-amiază pentru Skai Spyros Vrettos, primarul orașului Acharnon - de care aparține Varymbombi.

Autoritățile au evacuat, de asemenea, o tabără de lângă piața principală din Varymbombi, o suburbie cu frunze care este văzută drept o evadare în natură populară pentru locuitorii orașelor cu case de vară în zonă.

Aproximativ 80 de copii ai taberei au fost duși cu autobuzul la cea mai apropiată stație de metrou, unde au fost ridicați de părinți.

Autoritatea pentru Protecția Civilă a Greciei trimite de asemenea alerte pe telefoanele mobile din apropierea incendiului, îndemnând oamenii să părăsească zona, în timp ce locuitorii din suburbiile periferice, cum ar fi Erythrea, au fost sfătuiți să închidă ferestrele și coșurile de fum pentru a opri pătrunderea fumului și a cenușii în casele lor.

×
Subiecte în articol: atena
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close