Antena 3 CNN Externe Incendiu de vegetaţie la Atena, în zona în care locuieşte Sorin Oprescu

Incendiu de vegetaţie la Atena, în zona în care locuieşte Sorin Oprescu

Se extinde incendiul de vegetaţie izbucnit în Atena, în zona în care locuieşte şi fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Flăcările au ajuns până în curţile oamenilor.

Incendiu de vegetaţie la Atena, în zona în care locuieşte Sorin Oprescu
Sursa foto: Captură Antena 3
de Claudia Teodorescu    |    04 Iun 2022   •   18:59

 Un incendiu de vegetaţie a făcut ravagii sâmbătă la periferia Atenei, ameninţând case şi linii electrice, a declarat un oficial al pompierilor.

"Incendiile de vegetaţie care au cuprins suburbiile Atenei se extind din nefericire. Autorităţile elene au ordonat evacuarea a două suburbii din sudul Atenei, în condiţiile în care vântul putenic şi-a schimbat direcţia şi încetesc focul care ameninţă zonele rezidenţiale şi casele oamenilor. Mai multe locuinţe au fost cuprinse de flăcări într-o zonă rezidenţială unde locuieşte şi fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu", a transmis Claudia Teodorescu, jurnalist secţia externe Antena 3.

Alimentat de vânturile puternice, incendiul s-a extins rapid pe versanţii muntelui Hymettus, care domină capitala Greciei, trimiţând nori groşi de fum peste suburbiile din sud.

Autorităţile de protecţie civilă au început evacuările în unele zone din regiunile Voula şi Glyfada, la aproximativ 20 de kilometri de centrul Atenei.

„Vânturile sunt foarte intense, avem pagube în câteva case şi câteva maşini, nu există răniţi", a declarat oficialul pompierilor

Peste 100 de pompieri, ajutaţi de şase avioane de stingere a incendiului şi patru elicoptere, au luptat împotriva focului care a izbucnit după prânz în suburbia Glyfada din oraş, a precizat brigada de pompieri.

Mai multe incendii de vegetaţie au pârjolit aproximativ 300.000 de hectare de pădure şi tufişuri în diferite părţi ale Greciei vara trecută, pe fondul celui mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani din ţară.

Citiţi şi: Sorin Oprescu, primul interviu după ce a ieşit din arestul din Grecia: "Procesul meu a fost o mascaradă. Am încredere că mai pot să fac ceva"

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: incendiu Grecia atena Sorin Oprescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close