Antena 3 CNN Externe Incendiu violent la un palat din Sankt Petersburg. Mai multe camere ale edificiului au fost cuprinse de flăcări

Incendiu violent la un palat din Sankt Petersburg. Mai multe camere ale edificiului au fost cuprinse de flăcări

Incendiu violent la un palat din Sankt Petersburg. Mai multe camere ale edificiului au fost cuprinse de flăcări
Sursa foto: Foto: demotix.com
28 Feb 2012   •   19:57

Un incendiu violent a izbucnit în Sankt Petersburg la unul dintre cele mai faimoase monumente ale oraşului. Echipajele de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale pentru stingerea flăcărilor care au cuprins mai multe camere ale edificiului.

Incendiul ar fi pornit de la sistemul de aerisire al palatului Beloselsky-Belozersky şi s-a răspândit cu rapiditate pe o suprafaţă de 400 de metri.

Mai mulţi specialişti au fost trimişi să ajute la stingerea incendiului şi să încerce, pe cât posibil, ca pompierii să nu distrugă interiorul edificiului, care adăposteşte multe obiecte cu o mare valoare istorică. Apa ar putea afecta iremediabil celebrele camere de stejar sau placate cu aur, care sunt totuşi departe de suflul incendiului.

În momentul izbucnirii incendiului, un grup de turişti era programat să viziteze mai multe încăperi, dintre care şi o vestită sală de concerte.

Monumentul afectat este palatul Beloselsky-Belozersky, construit la jumătatea secolul 19 care din anul 2003 deserveşte administraţiei prezidenţiale.


×
Subiecte în articol: sankt petersburg

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close