Antena 3 CNN Externe Începe războiul? Coreea de Nord a transferat o RACHETĂ cu rază medie spre frontiera de est

Începe războiul? Coreea de Nord a transferat o RACHETĂ cu rază medie spre frontiera de est

Începe războiul? Coreea de Nord a transferat o RACHETĂ cu rază medie spre frontiera de est
de S.T.    |    04 Apr 2013   •   17:59

Coreea de Nord a transferat o rachetă cu rază medie de acţiune spre coasta de est, a anunţat ministrul sud-coreean de Externe.

Kim Kwan-jin a subliniat că racheta nu pare să vizeze teritoriul continental al Statelor Unite, explicând că nu se cunosc intenţiile regimului de la Phenian.

"Racheta nu pare să fie îndreptată spre teritoriul continental al Statelor Unite", a declarat Kim Kwan-jin în Parlament, citat de BBC News online.

"Racheta, care are o rază de acţiune considerabilă, ar putea fi testată în cadrul unui exerciţiu", a adăugat ministrul sud-coreean.

Coreea de Nord avertizează: SUA vor fi "zdrobite" prin "mijloace de lovire nucleară". "Momentul EXPLOZIEI se apropie repede"

Analiştii sunt de părere că racheta la care face referire oficialul guvernamental este una de tip Musudan, cu raza de aproximativ 4.000 de kilometri.

O astfel de rachetă poate ajunge pe Insula Guam (situată în Oceanul Pacific şi aparţinând SUA), dar nu şi pe teritoriul continental al Statelor Unite.

Coreea de Nord a anunţat săptămâna trecută că este "în stare de război", ameninţând că ar putea lansa atacuri nucleare preventive împotriva Coreei de Sud şi Statelor Unite.


Citeşte şi:

Statele Unite, pregătite să facă faţă oricărei situaţii generate de Coreea de Nord



×
Subiecte în articol: Coreea de Nord racheta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close