Antena 3 CNN Externe Incidentul "pantoful" se repetă în Marea Britanie. Ţinta a fost premierul Chinei (VIDEO)

Incidentul "pantoful" se repetă în Marea Britanie. Ţinta a fost premierul Chinei (VIDEO)

Incidentul "pantoful" se repetă în Marea Britanie. Ţinta a fost premierul Chinei (VIDEO)
Sursa foto: cambridge discurs
02 Feb 2009   •   20:49

Un protestatar a aruncat, luni, cu un pantof în direcţia premierului chinez Wen Jiabao, care susţinea un discurs la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, în ultima zi a vizitei sale în Regatul Unit, anunţă AFP. Protestatarul a făcut astfel un gest similar cu cel al jurnalistului irakian care a aruncat cu un pantof în fostul preşedinte american, George W. Bush.
Protestatarul s-a ridicat şi a aruncat cu un pantof sport în direcţia oficialului chinez exclamând "e scandalos!". Premierul chinez nu a păţit nimic, pantoful aterizând la un metru de el, iar manifestantul a fost scos din sală de forţele de ordine.
Protestatarul este un tânăr cu alură occidentală care purta un tricou inscripţionat cu următoarele cuvinte: "Acesta este un dictator cum puteţi să încurajaţi minciunile pe care le spune? De ce nu-l contraziceţi?" "Ridicaţi-vă şi protestaţi!", a mai spus el în timp ce era scos de sală de forţele de ordine.
Reacţia publicului nu a fost însă cea la care se aştepta protestatarul, audienţa exclamând "ruşine, ruşine!" la adresa acestuia.
Primul ministru chinez nu a schiţat niciun gest pe parcursul incidentului, şi şi-a continuat impasibil discursul dojenindu-l pe tânăr.
"Acest comportament demn de dispreţ nu trebuie să interfereze cu relaţiile de prietenie dintre China şi Marea Britanie", a declarat Wen Jiabao, în aplauzele unei audienţe compuse în majoritate din studenţi chinezi.

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close