Antena 3 CNN Externe Indonezia. 50 de personane au murit, după ruperea unui baraj la periferia capitalei Jakarta

Indonezia. 50 de personane au murit, după ruperea unui baraj la periferia capitalei Jakarta

Indonezia. 50 de personane au murit, după ruperea unui baraj la periferia capitalei Jakarta
Sursa foto: inundatii
27 Mar 2009   •   08:14

Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa înecate în noaptea de joi spre vineri, după ruperea barajului unui lac de acumulare în urma inundaţiilor puternice. Tragedia a avut loc la periferia capitalei indoneziene Jakarta, informează AFP.

Rustam Pakaya, un oficial din cadrul centrului de criză al Ministerului Sănătăţii, a declarat: "Numărul morţilor a atins 50 după descoperirea a noi cadavre".

Nu mai puţin de 500 de case au fost inundate parţial sau total în zonele rezidenţiale Cireundeu şi Tangerang, în sudul capitalei. În plus, zeci de persoane au fost date dispărute şi numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce căutările avansează.

Un alt oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, Danang Susanto, a explicat cauzele tragediei: "Barajul a cedat la ora (locală) 02.00 (joi, 21.00 ora României). Plouase mult şi rafalele puternice de vânt au dezrădăcinat copacii".

Zonele Cirendeu şi Tangerang sunt foarte populate şi formate în special din case mici şi puţin solide. O parte dintre locuitori s-au urcat pe acoperişurile caselor pentru a scăpa cu viaţă.

Inundaţiile şi alunecările de teren au loc des în Indonezia, mai ales în timpul sezonului ploios.



Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close