Antena 3 CNN Externe Înlocuitorul lui Putin | De la premierul Rusiei, la șeful FSB: 5 aspiranți la președinția Federației Ruse

Înlocuitorul lui Putin | De la premierul Rusiei, la șeful FSB: 5 aspiranți la președinția Federației Ruse

Aparițiile publice ale lui Vladimir Putin din ultimele două luni au declanșat discuții că președintele rus ar putea avea probleme de sănătate. Dar dacă ar fi obligat să demisioneze din rolul său, cine ar fi candidații probabili să-l înlocuiască?

Înlocuitorul lui Putin | De la premierul Rusiei, la șeful FSB: 5 aspiranți la președinția Federației Ruse
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2022   •   22:09

Analiștii politici au comentat că președintele rus Vladimir Putin a părut mult mai umflat în jurul feței și gâtului în ultimele apariții TV. Marți, au fost ridicate noi întrebări după ce a avut o întâlnire cu președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon. Un clip din discuții l-a arătat pe bărbatul de 69 de ani frământându-se și dând din picioare pentru perioade lungi.

Dacă Putin s-ar îmbolnăvi prea mult pentru a conduce ca președinte rus, ar trebui numit un succesor.

Mai multe persoane sunt potrivite pentru această poziție, dar cine sunt și ce fac?

1) Mihail Mishustin

În calitate de prim-ministru al Rusiei, Mihail Mișhustin ar fi bine plasat pentru a prelua locul președintelui în exercițiu.

Mishustin prezidează guvernul central al Federației Ruse și anterior a fost director al serviciului fiscal al județului.

Din 2020, el deține rolul de prim-ministru după ce a fost nominalizat să calce pe urmele lui Dmitri Medvedev.

2) Serghei Sobianin

Se crede că Serghei Sobianin nu se află în cercul interior al lui Putin, dar cu toate acestea, el a arătat trăsături de conducător similare.

În prezent, este primarul Moscovei și are un istoric de reprimare a disidenței din partea publicului prin desfășurarea forțelor de poliție a orașului.

Oglindind deciziile luate de Putin, el a depus, de asemenea, eforturi pentru a reduce libertățile LGBT în Rusia și a interzis paradele acestora în oraș.

3) Serghei Şoigu

Unul dintre oamenii cheie care coordonează invazia rusă a Ucrainei este ministrul apărării al țării, Serghei Șoigu.

Șhoigu este recunoscut ca fiind în cercul interior al președintelui în exercițiu, ceea ce ar putea funcționa în avantajul său dacă ar fi cazul să îi urmeze.

4) Nikolai Patrushev

Nikolai Patrushev este unul dintre cei mai înalți șefi de securitate din Rusia și conduce Serviciul Federal de Securitate (FSB).

FSB a succedat KGB-ului în 1991 și supraveghează aranjamentele de securitate internă.

O anchetă publică din Marea Britanie a constatat că probabil el a aprobat otrăvirea fatală a dizidentului Alexander Litvinenko.

5) Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev este singura altă persoană care a condus în calitate de președinte rus de când Putin și-a preluat mandatul, în 2000.

În prezent, este vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și ar putea avea în vedere un al doilea mandat după încheierea domniei lui Putin.

Rămâne de văzut dacă ar putea lansa o astfel de campanie după ce și-a pierdut funcția de prim-ministru și a fost acuzat de corupție.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia inlocuitori presedinte
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close