Antena 3 CNN Externe Întâlnire de gradul zero între greii planetei, la Beijing | Ce a discutat Bill Gates cu Xi Jinping

Întâlnire de gradul zero între greii planetei, la Beijing | Ce a discutat Bill Gates cu Xi Jinping

Președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit, astăzi, la Beijing cu fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates. Ce au discutat.

Întâlnire de gradul zero între greii planetei, la Beijing | Ce a discutat Bill Gates cu Xi Jinping
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    16 Iun 2023   •   17:06

Bill Gates, cofondatorul Microsoft (MSFT) și al cincilea cel mai bogat om din lume, se află săptămâna aceasta la Beijing pentru prima sa călătorie în capitala Chinei din 2019, înainte de pandemie.

La revenirea sa în China, miliardarul american a participat la o întâlnire privată cu preşedintele Chinei, Xi Jinping.

"Sunt foarte fericit să te văd. Nu ne-am văzut de mai mult de trei ani... și ești un vechi prieten al nostru, a spus liderul Chinei, potrivit presei de stat chineze.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De altfel, liderul chinez și-a exprimat speranța că împreună vor putea desfășura activități benefice deopotrivă Chinei și Statelor Unite ale Americii.

"Întotdeauna cred că temelia relației SUA-China se află în oameni. Îmi pun speranța în poporul american”, a mai spus Xi Jinping.

Nu este prima dată când președintele chinez le cere liderilor de afaceri americani să contribuie la îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări ale lor. În 2021, Xi i-a scris fostului președinte și CEO al Starbucks (SBUX), Howard Schultz, sugerându-i că ajută la promovarea relațiilor bilaterale, potrivit presei de stat chineze.

Vizita lui Bill Gates la Beijing vine într-un moment tensionat al relației dintre SUA şi China, pe fondul temerilor tot mai mari că Taiwanul va fi atacat de către China.

Reamintim că, președintele Joe Biden a dat asigurări că Statele Unite vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii.

 

×
Subiecte în articol: Bill Gates Xi Jingping Beijing China
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close