Antena 3 CNN Externe Interlop român, în presa străină: Romii vor fi alungaţi din UE dacă vor mai folosi copii la infracţiuni

Interlop român, în presa străină: Romii vor fi alungaţi din UE dacă vor mai folosi copii la infracţiuni

Interlop român, în presa străină: Romii vor fi alungaţi din UE dacă vor mai folosi copii la infracţiuni
Sursa foto: romi
29 Mar 2010   •   10:30

Un interlop român le cere grupărilor infracţionale conduse de romi să nu mai utilizeze minori în comiterea de furturi şi atenţionează autorităţile să ia măsuri în acest sens, informează ABC News. Interlopul cunoscut sub numele de Briliant susţine că, în cazul în care acest fenomen nu se va diminua, romii riscă să fie expulzaţi din UE.

"În ultimii 20 de ani am observat o intensificare a sentimentelor împotriva romilor, nu doar în România, ci în întreaga Europă", a declarat interlopul în cadrul unei emisiuni australiene. "Am observat, de asemenea, că infracţiunile în rândul romilor au devenit tot mai serioase, până la crimă organizată la nivel internaţional", a adăugat acesta.

La aceeaşi emisiune a participat şi o fată în vârstă de 13 ani, numită Daniela, care a declarat că poate câştiga până la 500 de dolari din furtul din buzunare. Ea a mărturisit că banii furaţi ajung la mama ei pentru a cumpăra hrană, o parte din aceştia fiind trimisă în România.

Infracţionalitatea de stradă reprezintă o problemă majoră pentru autorităţile UE. Cei mai mulţi dintre hoţi sunt minori cu vîrste sub 14 ani care nu pot răspunde juridic pentru faptele lor. Potrivit ABC News, valul de infracţiuni comise de minori romi a lua amploare în ţările occidentale, după admiterea României în Uniunea Europeană.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romi interlop presa
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close