Antena 3 CNN Externe Interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin va fi publicat în această noapte, la ora 01.00

Interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin va fi publicat în această noapte, la ora 01.00

Interviul luat de jurnalistul american Tucker Carlson lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, va fi publicat în această noapte, la ora 01.00, şi va putea fi vizualizat şi pe Antena 3 CNN.

Interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin va fi publicat în această noapte, la ora 01.00
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2024   •   14:12

Interviul cu Vladimir Putin este aşteptat de milioane de oameni din întreaga lume, având în vedere că este primul interviu pe care preşedintele rus îl acordă unui jurnalist occidental, după invazia în Ucraina.

Tucker Carlson, care a fost concediat de la Fox News în aprilie 2023, și-a înființat propriul serviciu de streaming și a găzduit emisiuni pe rețelele sociale.

Anunţul interviului a făcut înconjurul lumii, mai ales după ce Tucker Carlson a anunţat că publicațiile occidentale sunt "corupte" și "mint" publicul în timp ce difuzează "propaganda de cea mai urâtă speță".

Reacţiile jurnaliştilor din toată lumea nu au întârziat să apară.

"Este frapant să-l vezi pe Carlson justificându-și interviul cu Putin și călătoria în Rusia ca fiind munca unui jurnalist - în condițiile în care jurnaliștii occidentali stau literalmente în închisoare pentru că nu au făcut nimic greșit decât să încerce să relateze în mod independent în Rusia lui Putin, ca să nu mai vorbim de numeroșii jurnaliști ruși care se confruntă cu închisoarea sau exilul în efortul de a-și continua munca", a declarat pentru CNN Susan Glasser, scriitoarea de la New Yorker, care a fost anterior coșef al biroului din Moscova al Washington Post.

Reporterul CNN Abby Phillip a verificat declarațiile lui Tucker Carlson cu privire la acoperirea de către presa americană a discursurilor președintelui rus Vladimir Putin și a războiului său împotriva Ucrainei.

”Ne aflăm aici pentru a-i lua un interviu președintelui Rusiei, Vladimir Putin”, își începe Tucker Carslon povestea, în clipul care a adunat zeci de milioane de vizualizări pe rețeaua de socializare X.

”Tucker Carlson minte de pe străzile Rusiei, nici mai mult nici mai puțin”, îl acuză Abby Phillip.

”Nici măcar un singur jurnalist occidental nu s-a deranjat să îl intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict, Vladimir Putin”, a susținut Carslon.

Jurnalista CNN precizează că declarația de mai sus ”este o minciună. Instituții de presă serioase, inclusiv CNN, i-au solicitat lui Putin un interviu în repetate rânduri”.

De ce a acceptat Vladimir Putin un interviu cu Tucker Carlson

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că Tucker Carlson i-a luat un interviu președintelui Vladimir Putin, dar infirmă că ar fi singurul jurnalist occidental care ar fi solicitat asta.

Peskov a explicat de ce președintele rus a ales să accepte acest interviu. Unul dintre motive este ”poziția diferită de restul presei occidentale”.

"El (Tucker Carlson – n.r.) are o poziție diferită de restul presei occidentale. Nu este în niciun caz pro-rusă, nu este pro-ucraineană, este mai degrabă pro-americană, dar cel puțin contrastează cu poziția mass-mediei tradiționale anglo-saxone", a precizat Dmitri Peskov.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Tucker Carlson
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close