Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN CNN demontează minciunile lui Tucker Carlson despre Rusia. ”Minte de pe străzile Rusiei. El nu este un jurnalist”

CNN demontează minciunile lui Tucker Carlson despre Rusia. ”Minte de pe străzile Rusiei. El nu este un jurnalist”

Declarațiile lui Tucker Carlson cu privire la felul în care presa americană a acoperit discursurile președintelui Vladimir Putin în timpul războiului din Ucraina au fost demontate, pas cu pas, de o jurnalistă CNN.

de Georgiana Adam    |    07 Feb 2024   •   19:50

Vladimir Putin a fost intervievat de Tucker Carlson. Kremlinul a confirmat informaţia, iar Dmitri Peskov a spus că totul va fi publicat atunci când jurnalistul va fi pregătit.

Este primul interviu pe care preşedintele rus îl acordă unui jurnalist occidental, după invazia în Ucraina. Carlson, care a fost concediat de la Fox News în aprilie 2023, și-a înființat propriul serviciu de streaming și a găzduit emisiuni pe rețelele sociale.

”Tucker Carlson minte de pe străzile Rusiei”

Reporterul CNN Abby Phillip a verificat declarațiile lui Tucker Carlson cu privire la acoperirea de către presa americană a discursurilor președintelui rus Vladimir Putin și a războiului său împotriva Ucrainei.

”Ne aflăm aici pentru a-i lua un interviu președintelui Rusiei, Vladimir Putin”, își începe Tucker Carslon povestea, în clipul care a adunat zeci de milioane de vizualizări pe rețeaua de socializare X.

”Tucker Carlson minte de pe străzile Rusiei, nici mai mult nici mai puțin”, îl acuză Abby Phillip.

”Nici măcar un singur jurnalist occidental nu s-a deranjat să îl intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict, Vladimir Putin”, a susținut Carslon.

Jurnalista CNN precizează că declarația de mai sus ”este o minciună. Instituții de presă serioase, inclusiv CNN, i-au solicitat lui Putin un interviu în repetate rânduri”.

”Tucker Carlson nu este un jurnalist”

”Majoritatea americanilor nu au nicio idee de ce Putin a invadat Ucraina. Sau care sunt obiectivele sale acum. Nu i-au auzit niciodată vocea”, a continuat Tucker Carlson.

”O altă minciună. Instituțiile de știri serioase, inclusiv CNN, au acoperit și, bineînțeles, au raportat cuvintele lui Putin de când a început acest război, inclusiv una dintre justificările sale nefondate pentru invazia Ucrainei, despre care a susținut inițial că a fost pentru a-i opri pe naziști”, îl contrazice Abby Phillip.

”Tucker Carlson nu este un jurnalist, nici pe departe. Iar fostul său angajator a fost de acord într-un proces în instanță, citez, că, în acest caz, tonul general al emisiunii ar trebui să informeze telespectatorul că Carlson nu prezintă fapte reale cu privire la subiectele pe care le discută și că, în schimb, se angajează în exagerări și comentarii neliterale”, mai spune aceasta.

”Jurnaliști adevărați și-au riscat viețile”

În timp ce Carlson susține că la doi ani de la începerea războiului, americanii ”nu au nicio idee reală despre ce se întâmplă în această regiune, aici în Rusia sau la 600 de mile distanță, în Ucraina”, jurnalista CNN îl contrazice iar. Cu dovezi.

”Timp de doi ani, jurnaliști adevărați și-au riscat viețile pentru a relata de la fața locului în fiecare zi în Rusia și în Ucraina, inclusiv doi jurnaliști americani care sunt chiar acum reținuți în mod nefondat de Vladimir Putin”, spune aceasta.

De ce l-a agreat Kremlinul pe Carlson

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că Tucker Carlson i-a luat un interviu președintelui Vladimir Putin, dar infirmă că ar fi singurul jurnalist occidental care ar fi solicitat asta.

Peskov a explicat de ce președintele rus a ales să accepte acest interviu. Unul dintre motive este ”poziția diferită de restul presei occidentale”.

"El (Tucker Carlson – n.r.) are o poziție diferită de restul presei occidentale. Nu este în niciun caz pro-rusă, nu este pro-ucraineană, este mai degrabă pro-americană, dar cel puțin contrastează cu poziția mass-mediei tradiționale anglo-saxone", a precizat Dmitri Peskov.

Totodată, jurnaliștii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului dacă este adevărat că Vladimir Putin n-a primis nicio cerere de interviu în ultimii doi ani, după cum susține jurnalistul american.

"Nu, domnul Carlson greșește. De fapt, el nu poate să știe asta. Primim o mulțime de cereri de interviuri cu președintele, dar, practic, când vine vorba de țările din Occidentul colectiv, vorbim despre mass-media online mari: canale TV tradiționale, ziare mari, care nu se pot lăuda cu încercări de a arăta cel puțin imparțial în ceea ce privește acoperirea a ceea ce se întâmplă", a spus Peskov.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close