Antena 3 CNN Externe Interzis la Chişinău. De ce nu-i iubeşte Vladimir Voronin pe jurnaliştii români (VIDEO)

Interzis la Chişinău. De ce nu-i iubeşte Vladimir Voronin pe jurnaliştii români (VIDEO)

Interzis la Chişinău. De ce nu-i iubeşte Vladimir Voronin pe jurnaliştii români (VIDEO)
Sursa foto: jurnalisti
29 Iul 2009   •   13:23

Jurnaliştii străini nu sunt văzuţi cu ochi buni la Chişinău. După ce la alegerile precedente şi la evenimentele violente care le-au urmat, mai mulţi reporteri străini s-au plâns că li s-a refuzat accesul în Republica Moldova, şi acum unii jurnalişti au întâmpinat probleme pentru a relata de la faţa locului.

O situaţie aparte o au reporterii români, cetăţeni pentru care s-a impus din aprilie regimul de vize. Fapt care face ca autorităţile de la Chişinău să controleze mai uşor cine intră şi cine nu, în ţară. Unui corespondent Agerpres, de exemplu, i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova, deoarece nu a prezentat un certificat medical care să ateste că...nu suferă de SIDA. Reporterilor Antena 3 li s-a acordat o viză care nu acoperă însă întreaga perioada a desfăşurării procesului electoral.

De altfel, reporterii Antena 3 au fost abordaţi miercuri de mai mulţi poliţişti dar şi de persoane în civil, care i-au interogat în legătură cu activitatea lor la Chişinău. O persoane care s-a legitimat ca şeful serviciului de investigare a grupurilor criminale le-a transmis chiar şi o ameninţare voalată. ?Vă rog să plecaţi, dacă nu vreţi să vă ordon să plecaţi!? le-a spus acesta.





Mai mulţi cetăţeni străni au avut probleme cu autorităţile moldovene. Şapte persoane, patru danezi şi trei bieloruşi au fost reţinuti la hotelul Turist din Chişinău şi interogati la o secţie de poliţie. Danezii au fost ulterior eliberaţi după ce au fost avertizaţi să nu participe la niciun fel de întâlniri cu opoziţia. Colegii lor din Belarus sunt în continuare reţinuţi, deşi toţi participă la proiecte sociale şi se află în Moldova de la alegerile trecute.

Unul din motivele pentru care preşedintelui în exerciţiu, Vladimir Voronin nu îi plac reporterii stăini ar putea fi că aceştia pun prea multe întrebări. O dovedeşte reacţia preşedintelui care a făcut declaraţii după ce a mers la vot. Iritat de întrebările unui reporter român, despre relaţia cu România, cu Uniunea Europeană dar şi despre regimul de vize, Voronin a exclamat: ?Ajunge, matale-ţi ajunge!?.



Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close