Antena 3 CNN Externe Inventatorul Cubului Rubik a lansat pe piaţă un nou joc: 360 (VIDEO)

Inventatorul Cubului Rubik a lansat pe piaţă un nou joc: 360 (VIDEO)

Inventatorul Cubului Rubik a lansat pe piaţă un nou joc: 360 (VIDEO)
16 Iul 2009   •   15:55

Noul joc al profesorului Erno Rubik, inventatorul Cubului ce-i poartă numele, a fost lansat. Rubik 360 vrea să repete succesul Cubului, care a devenit peste noapte o adevărată senzaţie, în urmă cu trei decenii, şi care continuă să fie cea mai bine vândută jucărie, informează The Daily Telegraph.

Acum, inventatorul maghiar speră să recreeze atmosfera din jurul lansării Cubului Rubik cu noul său joc, care vine cu şase bile captive în trei sfere transparente de plastic. Jucătorii trebuie să ducă bilele colorate din sfera interioară în spaţiile corespunzătoare aflate pe sfera exterioară, trecându-le cu multă migală prin sfera de mijloc, care are doar două găuri ce pot fi folosite.



Câteva date despre Cubul Rubik, pe care inventatorul maghiar speră să le repete:
- are 43.252.003.274.489.856.000 combinaţii posibile pe cele şase feţe, însă doar o singură soluţie
- peste 350.000.000 de Cuburi vândute la nivel mondial
- inventat în 1974, dar exportat din Ungaria abia în 1980
- recordul pentru ?rezolvarea? Cubului îi aparţine campionului mondial la această ?disciplină?, olandezul Eric Akkersdijk, care a stabilit un timp oficial de 7,08 secunde.
- recordul neoficial pentru cea mai lungă rezolvare a Cubului îi aparţine lui Graham Parker, în vârstă de 45 de ani, un constructor din Portchester, Hants, care a rezolvat Cubul la începutul acestei luni, după 26 de ani de la cumpărarea lui. ?Când am reuşit să fac ca pe fiecare faţă a cubului să fie câte o singură culoare , am plâns?, a spus el, citează The Daily Telegraph.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close