Antena 3 CNN Externe Iran: Liderul suprem promite că se va face dreptate în cazul arestărilor post-electorale

Iran: Liderul suprem promite că se va face dreptate în cazul arestărilor post-electorale

Iran: Liderul suprem promite că se va face dreptate în cazul arestărilor post-electorale
Sursa foto: ayatollah aly khameney
01 Sep 2009   •   08:00

Liderul suprem iranian ayatollah Seyyed Ali Khamenei a promis măsuri severe din partea regimului, în cazul în care au fost comise "crime" în cadrul represiunii manifestaţiilor ce au urmat realegerii contestate a lui Mahmoud Ahmadinejad la preşedinţie.

Făcând referire la ofensele pe care unii iranieni le-au suportat în închisoare, Khamenei declara că "toţi cei care au fost răniţi în incidente ar trebui să ştie că sistemul islamic nu va face compromisuri şi nu îi va ierta (pe cei care au comis infracţiuni)."

"Aşa cum sistemul islamic se ocupă în mod legal şi de drept cu cei care în mod evident sunt împotriva sistemului, dacă o faptă necuvenită sau o infracţiune a fost comisă, făptuitorii vor fi de asemenea abordaţi legal şi drept", declara Khamenei adresându-se unui grup de academicieni.

Liderii opoziţiei iraniene înfrânţi în alegeri s-au plâns că numeroşi arestaţi în tulburările post-electorale au fost abuzaţi în închisori.

Anterior, consilierul candidatului prezidenţial Mir-Hossein Mousavi, Ali-Reza Hosseini Beheshti, declara că 69 de oameni au fost ucişi în violenţele post-electorale, afirmaţii respinse de poliţie.
Un comunicat oficial al poliţiei confirma totuşi că unele încălcări serioase ale regulamentului s-au produs în închisori.

Ulterior, liderul parlamentului Ali Larijani declara că o comisie parlamentară va analiza rapoartele altui candidat, Mehdi Karroubi, că unii deţinuţi au fost violaţi în închisori.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close