Antena 3 CNN Externe Iranienii deţin informaţii confidenţiale despre elicopterul prezidenţial american

Iranienii deţin informaţii confidenţiale despre elicopterul prezidenţial american

Iranienii deţin informaţii confidenţiale despre elicopterul prezidenţial american
Sursa foto: Marine One
01 Mar 2009   •   15:28

Compania de securitate informatică Triversa a descoperit informaţii confidenţiale, referitoare la elicopterul prezidenţial american, într-un sistem informatic din Iran. Directorul Triversa, Bob Boback, a declarat că este posibil ca informaţiile să fi scăpat în timp ce unul dintre angajaţii Departamentului Apărării a folosit un program de tip file-sharing, fără să îşi dea seama că în acest mod pune în pericol siguranţa datelor confidenţiale.
Directorul Triversa a declarat că au descoperit un program de file-sharing, instalat pe unul din computerele în care se regăseau date referitoare la elicopterul prezidenţial Marine One. ?Când descarci un astfel de program, permiţi practic întregii lumi să-şi acceseze hard-disk-ul?, a adăugat el, citat de Foxnews.
Generalul în rezervă Wesley Clark a adăugat că astfel de informaţii cu caracter militar confidenţial au mai fost accesate, folosind programe de file-sharing, şi nid ţări precum China, Pakistan, Yemen şi Qatar. El a precizat că persoana responsabilă pentru scurgerea de informaţii a fost identificată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close