Antena 3 CNN Externe Iranul a arestat 27 presupuşi membri ai grupării Stat Islamic

Iranul a arestat 27 presupuşi membri ai grupării Stat Islamic

Iranul a arestat 27 presupuşi membri ai grupării Stat Islamic
07 Aug 2017   •   23:49

Iranul a arestat 27 de persoane acuzate de pregătirea unor atacuri în numele grupării jihadiste Stat Islamic, zece dintre acestea fiind reţinute într-o ţară neidentificată din regiune, a indicat luni Ministerul Informaţiilor, transmite AFP. 

"Agenţi de informaţii au reuşit să identifice şi să aresteze o grupare teroristă legată de Daech care avea intenţia de a comite atacuri teroriste în provincii centrale (din ţară) şi oraşe religioase", a precizat ministerul, într-un comunicat, utilizând acronimul arab al SI. 

Zece dintre cei 27 de suspecţi au fost arestaţi în afara Iranului datorită unui "schimb de informaţii cu unul dintre serviciile de informaţii din regiune", a continuat ministerul, fără a indica ţara în chestiune. 

Arme şi muniţii au fost descoperite în cadrul arestărilor din afara Iranului. Suspecţii sunt acuzaţi de a fi intenţionat să le introducă în Republica Islamică prin ascunderea în aparate de uz casnic. 

SI a revendicat pe 7 iunie atentatele comise la Parlament şi la mausoleul imamului Khomeini (17 morţi), primele sale atacuri în Iran. Ca represalii, Teheranul a lansat rachete contra unei baze a SI din estul Siriei. 

Serviciile de securitate iraniene au efectuat de asemenea zeci de arestări ale unor suspecţi legaţi de respectivele atacuri şi au afirmat că l-au ucis pe "creierul" acestora. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: arestat statul islamic membri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close