Antena 3 CNN Externe Irlanda de Nord. Doi soldaţi britanici, ucişi într-un atac armat asupra unei baze militare

Irlanda de Nord. Doi soldaţi britanici, ucişi într-un atac armat asupra unei baze militare

Irlanda de Nord. Doi soldaţi britanici, ucişi într-un atac armat asupra unei baze militare
Sursa foto: militar
08 Mar 2009   •   21:46

Terorismul a revenit în Irlanda de Nord. Doi soldaţi britanici au fost ucişi, sâmbătă noapte, într-un atac armat asupra unei baze militare, la nord-vest de Belfast. Alţi doi militari şi doi civili sunt grav răniţi.

Atacul a avut loc la Statul Major al trupelor de geniu cantonate în Irlanda de Nord. Au fost trase între 30 şi 40 de focuri, însă modul de operare folosit nu pare să se asemene cu alte atentate.

Atacul, care nu a fost revendicat, a fost condamnat de guvernul britanic şi de toate forţele politice nord-irlandeze.

"Cred că toată ţara este şocată şi scandalizată de atacurile mişeleşti asupra soldaţilor britanici care îşi serveau ţara sau asupra civililor nevinovaţi?, a spus Gordon Brown, premierul Marii Britanii.

?Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că populaţia din Irlanda de Nord va fi protejată. Vă asigur că îi vom aduce pe aceşti criminali în faţa justiţiei", a adăugat premierul.

Provincia irlandeză Ulster a fost devastată de 30 de ani de violenţe care au provocat moartea a 3.500 de persoane în perioada 1969-1998.

Aceste violenţe s-au încheiat prin acordurile de pace din 1998, dintre partidele protestante şi cele catolice. Totuşi, în ultimele 18 luni violenţele din s-au reluat, în special din cauza paramilitarilor care se opun procesului de pace.

Antena3

×
Subiecte în articol: atac armat baza militara
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close