Antena 3 CNN Externe Ministrul Apărării din Israel anunță că țara sa e gata să lovească Iranul

Ministrul Apărării din Israel anunță că țara sa e gata să lovească Iranul

Ministrul Apărării din Israel, Benni Gantz, a declarat că țara sa este pregătită să atace Iranul și că trebuie să existe un răspuns global la amenințarea pe care o reprezintă republica islamică.

Ministrul Apărării din Israel anunță că țara sa e gata să lovească Iranul
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Aug 2021   •   11:48

 Israelul este pregătit să lovească Iranul, a declarat astăzi ministrul israelian al Apărării Benny Gantz, în timp ce crește tensiunea dintre cele două state, inclusiv în urma atacului asupra petrolierului comercial Mercer Street, în urma căruia au murit un român și un britanic.

Israelul, SUA și Marea Britanie învinuiesc Iranul pentru atacul asupra navei Mercer Street.

Administraţia de la Teheran a negat implicarea în atacul asupra petrolierului MV Mercer Street şi a denunţat, prin intermediul Ambasadei iraniene din Londra, "farsele" referitoare la incidentele maritime din ultima săptămână, cerând dovezi privind circumstanţele producerii acestora

„Atunci când un agent palestinian al Jihadului Islamic din Gaza trage asupra Israelului, o face cu sprijinul Iranului. Știm acest lucru”, a declarat Benny Gantz, pentru Ynet.

Întrebat dacă statul este pregătit să lovească Teheranul, ministrul răspuns „da” și a adăugat că Republica Islamică reprezintă o amenințare „pentru țară, pentru Orientul Mijlociu și pentru întreaga lume”.

Israelul consideră că programul nuclear iranian este preocuparea numărul unu și, deși Teheranul a negat întotdeauna că urmărește să obțină arme nucleare, autoritățile israeliene cred că regimul continuă să dezvolte capacitățile necesare pentru a produce un arsenal nuclear și pentru a fabrica rachete balistice capabile să transporte focoase nucleare.

„Suntem într-un moment în care trebuie să luăm măsuri militare împotriva Iranului. Lumea trebuie să ia măsuri împotriva Iranului acum",a spus Ministrul Apărării.

Miercuri, Gantz a spus că Iranul a „încălcat toate liniile directoare” din Planul de Acțiune Comprehensiv Comun (JCPOA) pe care președintele Joe Biden vrea să îl restabilească.

La o întâlnire cu diplomați din statele membre ale Consiliului de Securitate al ONU, Benny Gantz a avertizat că Iranul s-ar afla la doar aproximativ 10 săptămâni de a dobândi materiale de calitate militară necesare pentru a construi o armă nucleară.

×
Subiecte în articol: Israel Iran benni gantz republica islamica
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close