Antena 3 CNN Externe Israel promite să se apere de ?noul Holocaust?- programul nuclear al Iranului

Israel promite să se apere de ?noul Holocaust?- programul nuclear al Iranului

Israel promite să se apere de ?noul Holocaust?- programul nuclear al Iranului
Sursa foto: benjamin netanyahu
22 Apr 2009   •   11:41

Israel a avertizat Iranul că este pregătir să fie ?scutul? ce apără poporul evreu de un ?nou Holocaust" ce îl reprezintă ameninţarea programului nuclear al Iranului. Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a folosit discursul la ceremonia de comemorare a holocaustului pentru a lansa acest avertisment.
?La doar câteva decenii de la Holocaust, noi forţe s-au ridicat ce declară deschis intenţia lor de a şterge statul Israel de pe faţa Pământului?, declara acesta. Mesajul vine în momentul creşterii în intensitate a atacurilor verbale lansate de preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad. Acesta s-a folosit de un discurs în faţa ONU pentru a condamna Israelul ca fiind un regim rasist. De asemenea, au apărut dovezi ale schiţei de discurs, prin care el ar fi dorit să susţină, la conferinţa ONU anti-rasism din Geneva, că dovezile Holocaustului sunt "ambigue şi dubioase".
?Cei ce neagă holocaustul nu pot comite un altul împotriva poporului evreu. Acesta este obligaţia supremă a statului Israel?, arăta Netanyahu.
În timp ce vicepremierul Silvan Shalom compara Iranul cu naziştii. ?Ce încearcă să facă acum Iranul nu este departe de ce a făcut Hitler evreilor acum doar 65 de ani.? El a cerut SUA să impună un termen limită Iranului pentru a-şi opri programul nuclear, despre care Israel şi statele occidentale susţin că ar ascunde dezvoltarea armei atomice.
?Israel nu poate niciodată trăi cu ideea că Iranul va deţine bomba nucleară deoarece am auzit ce a zis preşedintele Iranului, dar şi alţi lideri: că Israel nu are dreptul să existe, că ar trebui şters de pe hartă şi că vor face totul pentru a-l distruge".
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close