Antena 3 CNN Externe Italia a înăsprit legislaţia privind agresiunile sexuale

Italia a înăsprit legislaţia privind agresiunile sexuale

Italia a înăsprit legislaţia privind agresiunile sexuale
Sursa foto: Guvernul Italiei
20 Feb 2009   •   13:11

Guvernul de la Roma a aprobat un decret pentru înăsprirea legislaţiei privind agresiunile sexuale. Proiectul vine după ce doi români au fost acuzaţi de viol, în cazul unei fete de 14 ani. Unul dintre cei doi şi-a recunoscut fapta, însă celălalt susţine că este nevinovat şi că ar avea şi un alibi.
În primul rând, proiectul de lege anti-viol anticipează unele dintre prevederile pachetului normativ privind siguranţa publică, aflat deja în dezbatere în Parlament. Documentul prevede autorizarea patrulelor şi gărzilor civile în cartiere. De asemenea, agresorii, cercetaţi pentru viol, nu vor mai putea rămâne în arest la domiciliu pe perioada anchetei ci vor fi încarceraţi. Cei găsiţi vinovaţi de agresiuni sexuale nu vor mai avea dreptul la eliberarea condiţionată sau micşoarea pedepsei.
Ideea de suplimentare a poliţiştilor în teren survine după ce mai multe voci din opoziţie au criticat organizarea corpurilor poliţieneşti, care ar avea prea mulţi oameni în spatele birourilor şi prea puţini în stradă pentru a asigura ordinea şi liniştea cetăţenilor. Tema violurilor a revenit în atenţia opiniei publice din Italia, după ce în week-end-ul care a trecut s-au produs trei astfel de episoade la Roma, Bologna şi Milano, cu autori români. Toate marile ziare din Peninsulă au deschis prima pagină cu informaţii referitoare la agresiunile comise de români.
Sursa foto: zimbio.com
Antena 3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close