Antena 3 CNN Externe Italia a suspendat temporar prevederile acordului Schengen pe perioada summitului G8

Italia a suspendat temporar prevederile acordului Schengen pe perioada summitului G8

Italia a suspendat temporar prevederile acordului Schengen pe perioada summitului G8
Sursa foto: Italia
27 Iun 2009   •   20:00

Italia suspenda temporar aplicarea prevederilor Acordului Schengen in perioada desfăşurării summitului G8. Toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene vor fi supuşi unor controale privind documentele de călătorie, anunţă Ministerul de Externe. Summitul va avea loc în perioada 8 - 10 iulie în localitatea L'Aquila.

În perioada 28 iunie - 15 iulie 2009 la intrarea şi ieşirea din teritoriul italian, toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene vor fi supuşi unor controale privind documentele de călătorie, cu menţiunea că rămân în continuare valabile condiţiile cerute până în prezent pentru intrarea şi şederea pe teritoriul italian.

Pentru a garanta siguranţa cetăţenilor din zonă precum şi a delegaţiilor participante la Summit, ministerul de interne italian a solicitat reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne conform prevederilor art. 23 din Regulamentul CE 562/2006.

Pentru informarea corectă a cetăţenilor străini cu privire la măsura reintroducerii controalelor la frontierele interne, autorităţile italiene au publicat, la data de 22 iunie 2009, un comunicat pe site-ul Poliţiei de Stat.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close