Antena 3 CNN Externe Italia, pasibilă de a fi eliminată din G8, după ce a organizat "dezastruos" summitul de la L'Aquila

Italia, pasibilă de a fi eliminată din G8, după ce a organizat "dezastruos" summitul de la L'Aquila

Italia, pasibilă de a fi eliminată din G8, după ce a organizat "dezastruos" summitul de la L'Aquila
Sursa foto: summit g8
07 Iul 2009   •   19:32

Italia ar putea fi eliminată din grupul G8, ca urmare a ?organizării haotice? a summitului de la L'Aquila, anunţă cotidianul The Guardian care citează oficiali de rang înalt din staffurile statelor membre. Potrivit acestora, Italia ar putea fi înlocuită cu Spania, ţară cu un venit pe cap de locuitor mai mare, şi care acordă ca ajutor un procent mai mare din PIB.

Organizarea deficitară a evenimentului s-a manifestat prin lipsa unor proceduri şi planificări, spun sursele citate de The Guardian. În aceste condiţii SUA au preluat controlul în săptămânile dinainte de summit, organizând în locul italienilor chiar şi conferinţele de presă.

?Pregătirile pentru summit făcute de Italia au decurs într-un mod haotic de la început până la sfârşit? a declarat Richard Gowan, un analist din cadrul Centrului pentru Cooperare Internaţionalã din cadrul Universităţii din New York. El a adăugat că italienii i-au anunţat pe americani că nu au o viziune despre desfăşurarea summitului şi că aşteaptă idei.
Media italiane au prezentat în ultima vreme mai degrabă relatări despre scandalurile în care este implicat premierul italian decât detalii despre summitul celor mai puternice opt state din lume.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close