Antena 3 CNN Externe Italia: Preşedintele grupului Finmeccanica, arestat într-un caz de corupţie

Italia: Preşedintele grupului Finmeccanica, arestat într-un caz de corupţie

Italia: Preşedintele grupului Finmeccanica, arestat într-un caz de corupţie
de M.T.    |    12 Feb 2013   •   12:13

Giuseppe Orsi, şeful grupului italian de apărare Finmeccanica, a fost arestat marţi pentru corpuţie, într-un caz de corpuţie privind vânzarea unor elicoptere către guvernul indian, informează Reuters.

Potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, Orsi a fost arestat sub acuzaţia de a fi mituit mai mulţi oficiali pentru a-i înlesni vânzarea a 12 elicoptere către India.

De asemenea, Bruno Spagnolini, preşedintele executiv al Agusta Westland, o filială a Finmeccanica, ce produce elicopterele vândute Indiei, a fost arestat la domiciliu, din aceleaşi motive ca şi orsi, „la nivel internaţional, extorcare de fonduri şi îmbogăţire personală".

Orsi a negat întotdeauna acuzaţiile de corupţie care i-au fost aduse, presa din Italia scriind că beneficiul grupului pe care îl conduce în cazul vânzării de elicoptere a fost de peste 500 de milioane de euro.

După arestarea lui Orsi, reprezentanţii Finmeccanica nu au comentat ceea ce s-a întâmplat, dar, în trecut, compania a declarat că afacerile cu guvernul indian s-au făcut mereu doar pe canale oficiale.

„Magistraţii îşi fac munca şi sunt sigur că o vor face în cel mai bun mod posibil. La acest moment, avem o problemă cu Finmeccanica şi trebuie să ne confruntăm cu ea”, a spus premierul italian Mario Monti.

Scandalul de la Finmeccanica este cel mai recent dintr-o serie de cazuri de corupţie care au izbucnit în ultima perioadă în Italia, devenite subiecte intens discutate în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24-25 februarie.


×
Subiecte în articol: arestare coruptie elicoptere India
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close