Antena 3 CNN Externe Italienii, mai furioşi ca niciodată. Ţinta: cetăţenii români

Italienii, mai furioşi ca niciodată. Ţinta: cetăţenii români

Italienii, mai furioşi ca niciodată. Ţinta: cetăţenii români
Sursa foto: bataie
18 Feb 2009   •   14:31

Cazurile intens mediatizate în ultimele zile au inflamat spiritele italienilor. Un adevărat raid împotriva românilor a avut loc la Ala dei Sardi, localitate din Sardinia, anunţă admaioramedia.it. Un grup de zece tineri italieni a intrat în casa în care locuiau trei români, o femeie şi doi bărbaţi.
Femeia a fost ameninţă cu un cuţit, iar un bărbat a fost bătut. Focuri de arme au fost trase şi spre casa altui român din localitate. Românilor le-a fost frică să raporteze incidentul la Poliţie. Informaţiile au ajuns la poliţişti prin intermediul vecinilor.
Potrivit presei din Peninsulă, românilor le-a fost teamă "şi probabil nu au avut încredere în capacitatea de a-i proteja a autorităţilor". Cu toate că atacul s-a petrecut sâmbătă noaptea, carabinierii au anunţat abia marţi ce s-a întâmplat.
Potrivit agenţiei AGI, în cursul zilei de miercuri, a avut loc o altă tentativă de terorizare a cetăţenilor de origine română. Mai multe barăci locuite de români, situate la 100 km de Roma, au fost atacate cu cocktail-uri Molotov. Nimeni nu a fost rănit în urma atacului.
Agenţia italiană ANSA, a anunţat că zeci de barăci ilegale din Roma şi din împrejurimi au fost, marţi, dărâmate. Luni, primarul Gianni Alemanno anunţa că aceste măsuri vor fi luate ca urmare a violului din Parcul Cafarella.
Ofensiva italiană nu se opreşte aici. Italieni vor să organizeze mitinguri împotriva românilor din Peninsulă. Acestea vor fi puse la punct de partidul de extremă  dreaptă Forza Nova şi vor avea loc în mai multe localităţi din Italia.
Ca şi cum nu era de ajuns, presa italiană a anunţat, marţi, un nou viol. Un zidar român care era beat a violat o italiancă oarbă, de 83 de ani, din localitatea Albuzzano (Pavia).
Şeful diplomaţiei române, Cristian Diaconescu, sare în apărarea românilor din Italia. El va avea săptămâna viitoare o întâlnire bilaterală cu Franco Frattini în care vrea să facă şi un apel la presa din Italia să înceteze campania violentă împotriva românilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close