Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la o clinică din Harkiv

de G.S.    |    21 Apr 2012   •   11:32
Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la o clinică din Harkiv Foto: INTACT Images/EPA

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în detenţie, a fost transferată din închisoare la o clinică din Harkiv, pentru a putea primi tratamentul recomandat de medici, a anunţat Serviciul penitenciarelor din Ucraina, citat de RIA Novosti în pagina electronică.
   
"Timoşenko a sosit la clinica (Ukrzalizniţi din Harkiv), unde va fi supusă unui tratament recomandat de doctorii germani şi ucraineni", a precizat vineri Serviciul penitenciarelor, într-un comunicat.
   
Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko s-a deteriorat după ce a fost arestată, în august 2011, aceasta anunţând că nu mai este în măsură să participe la audierile de la tribunal, din cauza durerilor de spate.
   
O echipă de medici germani, care a examinat-o pe Timoşenko în aprilie, a confirmat că fostul premier nu poate participa la proces.
   
Ea a refuzat în mod repetat tratamentul în penitenciarul unde ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz în funcţie, în cazul contractelor semnate în 2009 cu Rusia în domeniul gazelor.
   
Ea este acuzată într-un nou caz de tentativă de deturnare a 405 milioane de dolari din fonduri guvernamentale în anii '90, pe când conducea compania de stat United Energy Systems. Timoşenko îşi susţine în continuare nevinovăţia în ambele cazuri.

Parteneri
x close