Antena 3 CNN Externe Joe Biden: Este "puţin probabil" ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia

Joe Biden: Este "puţin probabil" ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia

Preşedintele Joe Biden a declarat că este "puţin probabil" ca o racheta care a ucis două persoane în Polonia, ţară membră NATO, să fi fost lansată din Rusia, dar a promis sprijin pentru ancheta privind racheta pe care polonezii au numit-o "de fabricaţie rusească".

de Mia Lungu    |    16 Noi 2022   •   08:14

Biden a vorbit după ce a convocat miercuri dimineaţă, în Indonezia, o reuniune "de urgenţă" a liderilor G7 şi NATO pentru consultări privind atacul care a ucis două persoane în partea de est a Poloniei, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

"Există informaţii preliminare care contestă acest lucru", a declarat Biden reporterilor când a fost întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. "Este puţin probabil, luând în considerare liniile traiectoriei, că a fost trasă din Rusia, dar vom vedea".

Nu a fost imediat clar dacă Biden sugera că racheta nu ar fi fost deloc lansată de Rusia sau dacă aceasta nu a fost lansată de pe teritoriul acestui stat. Ucraina încă mai păstrează stocuri de armament de producţie ex-sovietică şi rusă, inclusiv sistemul de rachete de apărare aeriană S-300.

Preşedintele american, care a fost trezit peste noapte de personal ca urmare a incidentului grav din Polonia, în timp ce se afla în Indonezia pentru summitul G20, l-a sunat miercuri dimineaţă pe preşedintele polonez Andrzej Duda pentru a-şi exprima "profundele condoleanţe" pentru pierderea de vieţi omeneşti.

Biden a promis pe Twitter "sprijinul deplin al SUA pentru ancheta poloneză şi asistenţă în cadrul acesteia" şi "a reafirmat angajamentul de fier al Statelor Unite faţă de NATO".

×
Subiecte în articol: Joe Biden racheta Polonia Rusia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close