Antena 3 CNN Externe Johnny Depp și Amber Heard, în drum spre tribunal pentru un proces de 50 de milioane de dolari

Johnny Depp și Amber Heard, în drum spre tribunal pentru un proces de 50 de milioane de dolari

Cei doi foști parteneri de viață se îndreaptă către un tribunalul american pentru un caz de defăimare centrat pe acuzații de violență domestică. Johnny Depp și Amber Heard se confruntă într-un proces de 50 de milioane de dolari.

Johnny Depp și Amber Heard, în drum spre tribunal pentru un proces de 50 de milioane de dolari
Sursa foto: Twitter/ The New York Times
de Cerasela Stafie    |    11 Apr 2022   •   17:15

În următoarele șase săptămâni, procesul de defăimare inițiat de Johnny Depp împotriva fostei sale soții Amber Heard, care începe luni, s-ar putea dovedi a fi cele mai importante roluri din carierele celor doi.

Se estimează că, până la sfârșitul zilei se va alege un juriu până și se vor asculta argumentele de deschidere. De asemenea, se așteaptă ca fostul cuplu să depună mărturie în persoană la proces. 

Totodată, personalități importante, printre care James Franco, Paul Bettany și Elon Musk, sunt programate și ele să depună mărturie.

Depp a dat-o în judecată pe Heard pentru calomnie din cauza unui articol de opinie din 2018, pe care l-a scris pentru Washington Post, în care a discutat despre experiențele ei cu privire la abuzul domestic. Avocații actorului spun că materialul sugerează în mod fals că Heard, în vârstă de 35 de ani, a fost abuzată fizic și sexual de Depp când erau căsătoriți.

Actorul, în vârstă de 58 de ani, a spus că acuzațiile i-au îngreunat obținerea tipului de roluri pe care le-a avut cândva. Se crede că avocații lui Heard vor susține că ea ar trebui să fie imună la acuzațiile de calomnie din cauza unei legi din Virginia cunoscută ca o prevedere anti-Slapp. Aceasta este concepută pentru a proteja oamenii de procesele neplăcute atunci când vorbesc despre probleme de interes public.

Avocatul lui Heard, Elaine Bredehoft, a susținut că articolul abordează o problemă foarte serioasă de interes public: violența domestică. Amber Heard a depus și o cerere reconvențională pentru defăimare împotriva lui Depp, din cauza declarațiilor pe care avocatul lui le-a făcut despre ea.

Procesul, care are loc la tribunalul districtual Fairfax County, solicită despăgubiri de 50 de milioane de dolari. Vine după ce Depp a pierdut un caz similar de defăimare în Marea Britanie, proces pe care l-a intentat împotriva editorului ziarului Sun, News Group Newspapers.

Un articol scris în 2018 de editorul executiv de atunci de la The Sun, Dan Wootton, se referea la Depp ca la un ”agresor de soții”. După un proces de 16 zile, în iulie 2021, un judecător a constatat articolul este ”în mod substanțial adevărat”. Lui Depp i s-a refuzat contestarea deciziei la curtea de apel.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close