Antena 3 CNN Externe Jurnalistă iraniano-americană, condamnată la opt ani pentru spionaj în favoarea SUA

Jurnalistă iraniano-americană, condamnată la opt ani pentru spionaj în favoarea SUA

Jurnalistă iraniano-americană, condamnată la opt ani pentru spionaj în favoarea SUA
Sursa foto: Jurnalista
18 Apr 2009   •   19:58

O jurnalistă iraniano-americană a fost condamnată la opt ani de închisoare pentru spionaj de autorităţile iraniene. Roxana Saberi, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată în luna ianuarie, iar procesul s-a desfăşurat săptămâna trecută. Ea a lucrat pentru o scurtă perioadă la BBC, în urmă cu trei ani. De asemenea a mai lucrat pentru reţeaua publică de radio americană NPR şi pentru Fox News.

Roxana Saberi a fost iniţial acuzată doar de achiziţionare de băuturi alcoolice şi de exercitarea meseriei de jurnalist fără a deţine o legitimaţie de presă valabilă. Procesul ei s-a ţinut cu uşile închise.

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la reţinerea jurnalistei, considerând acuzaţiile ce îi sunt aduse ca fiind ?neîntemeiate?. Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a cerul Iranului eliberarea ei.

Roxana Saberi are dublă cetăţenie, americană şi iraniană. Ea a trăit ultimii şase ani în Iran, timp în care a lucrat ca jurnalist, şi-a continuat studiile şi a lucrat la o carte pe care intenţionează să o publice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close