Antena 3 CNN Externe Jurnalistul american decapitat în Siria se convertise la islam

Jurnalistul american decapitat în Siria se convertise la islam

Jurnalistul american decapitat în Siria se convertise la islam
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Sep 2014   •   16:59

James Foley, jurnalistul american decapitat de grupul Stat Islamic, şi ziaristul britanic John Cantlie, ţinut ostatic în prezent în Siria, s-au convertit la islam. Informaţia a fost făcută publică de un islamist belgian, care a precizat că cei doi au fost forţaţi să adopte mahomedanismul, relatează AFP.
   
Jejoen Bontinck, un belgian de 19 ani convertit la islam care a fost arestat în octombrie 2013 pentru apartenenţă la un grup terorist, le-a declarat anchetatorilor că a fost deţinut într-un penitenciar din Alep de grupul terorist Stat Islamic, care îl suspecta de spionaj.
   
"Foley şi Cantlie au fost răpiţi de Frontul Al-Nusra", filiala siriană a reţelei Al-Qaida. "Cei doi au fost mutaţi de mai multe ori şi au fost torturaţi de gruparea teroristă, după care au fost predaţi grupului Stat Islamic", a explicat Bontinck.
   
"După două săptămâni de detenţie, cei doi jurnalişti s-au convertit la islam. Mi-au povestit că nu avuseseră vieţi exemplare, că nu îşi respectaseră foarte mult mamele", a explicat Jejoen Bontinck.
   
"Însă este foarte probabil să se fi convertit forţat la islam", a precizat islamistul.
   
Jurnalistul american James Foley a fost decapitat în august. John Cantlie este ţinut ostatic şi în prezent.

×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close