Antena 3 CNN Externe Kârgâstanul va închide o bază militară americană

Kârgâstanul va închide o bază militară americană

Kârgâstanul va închide o bază militară americană
Sursa foto: Baza militara
17 Ian 2009   •   12:23

Kârgâstanul va ordona ?în câteva zile? închiderea unei baze militare americane, folosită pentru suportul operaţiunilor din Afganistan, a declarat un oficial kârgâz. Măsura a fost luată ca urmare a presiunilor intense exercitate de Rusia. ?Decretul prezidenţial de anulare a acordului cu Statele Unite este deja pregătit. În câteva zile, acesta va fi publicat de media din Kârgâstan?, a declarat oficialul, sub protecţia anonimatului.
El a adăugat că Rusia a solicitat preşedintelui kârgâz, Kurmanbek Bakiev, să anunţe închiderea bazei militare, urmând ca Kârgâstanul să primească sprijin financiar pentru depăşirea situaţiei dificile în care se află. Oficialii ruşi vorbesc despre majorarea împrumutului acordat la 300 de milioane de dolari, la care s-ar adăuga o investiţie de 1,7 miliarde de dolari în sectorul energetic al republicii ex-sovietice.
Oficialii kârgâzi au anunţat încă din luna decembrie că se pregătesc pentru închiderea bazei militare de la Manas, din apropiere de capitala Bishkek, dar Statele Unite au negat informaţiile. Baza militară a fost inaugurată după atacurile de la 11 septembrie 2001 cu scopul de a susţine operaţiunile alericane în Afganistan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close