Antena 3 CNN Externe Karol Racz, românul acuzat de viol în Italia, erou de televiziune după ce probele ADN l-au absolvit de vină

Karol Racz, românul acuzat de viol în Italia, erou de televiziune după ce probele ADN l-au absolvit de vină

Karol Racz, românul acuzat de viol în Italia, erou de televiziune după ce probele ADN l-au absolvit de vină
Sursa foto: racz
25 Mar 2009   •   21:28

Mai întâi a fost ponegrit de presa italiană, acum este prezentat ca un ?ţap ispăşitor? şi toate publicaţiile îşi cer iertare, punându-şi cenuşă în cap. A fost nevoie de probele ADN, pentru ca presa din peninsulă să ?îl ierte? pe românul acuzat de violul din parcul Caffarella, de Sfântul Valentin.

?Voi avea o viaţă frumoasă în Italia? . Este declaraţia lui Karol Racz, fostul acuzat de viol, acum liber si invitat la cel mai important talk show din Italia, Porta a Porta. Moderatorul emisiunii, celebrul Bruno Vespa, l-a interogat pe român cam la fel ca poliţia.

Avocatul lui Karol Racz, Lorenzo La Marca, a povestit în cadrul emisiunii că, în primele zile după arestarea clientului său, înainte de a se efectua testul ADN, toată lumea îl considera vinovat. După ce testele ADN au scos la iveală faptul că nu Karol Racz este autorul violului din 14 februarie, românul şi avocatul lui s-au lovit de prejudecăţile opiniei publice din peninsulă, care refuza să creadă că bărbatul era nevinovat. În ochii italienilor, Racz fusese deja condamnat.

Vittorio Rizzi, şeful echipei investigative din cadrul poliţiei din Roma, a povestit, în cadrul aceleiaşi emisiuni, că felul în care a fost soluţionat cazul Racz este un succes. Potrivit lui Rizzi, poliţia italiană este bucuroasă că un om nevinovat nu a ajuns după gratii. În acest caz, spune Rizzi, poliţia italiană şi-a făcut treaba ca la carte.

Moderatorul emisiunii, Bruno Vespa, a făcut apel la telespectatori să-l ajute pe Racz, de profesie patiser, să-şi găsească un loc de muncă. De altfel, asta este şi ceea ce îşi doreşte Karol Racz.

Integrarea lui Racz ar însemna, în opinia lui Vespa, o victorie simbolică a societăţii italiene. Românul Karol Racz a fost eliberat luni seara din închisoarea Regina Coeli din Roma, unde fost încarcerat timp de 35 de zile. Racz va cere daune pentru detenţie incorectă. Rămân în închisoare pentru violul din 14 februarie de la Roma, alţi doi români. Alexandru Ionuţ şi Gavrilă Oltean au fost identificaţi în baza probelor AND drept autorii violului asupra adolescentei de 14 ani.

Antena 3

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close