Antena 3 CNN Externe Karzai: Dacă mă presaţi m-aş putea alătura talibanilor

Karzai: Dacă mă presaţi m-aş putea alătura talibanilor

Karzai: Dacă mă presaţi m-aş putea alătura talibanilor
Sursa foto: hamid karzai
07 Apr 2010   •   19:13

Casa Albă a renunţat la orice pretenţie de a menţine o relaţie cordială cu preşedintele afgan Hamid Karzai, respingând ultimele sale izbucniri anti-occidentale ca ?pur şi simplu neadevărate? şi atrăgând atenţia asupra sacrificiilor făcute de soldaţii americani pentru regimul său.
Pentru a treia oară în mai puţin de o săptămână, Karzai a acuzat Occidentul, luni, că a comis fraude la ultimele alegeri prezidenţiale, încercând să atragă privirile spre administraţia americană, care a acuzat în mod repetat guvernul său de fraudă electorală şi eşec în lupta cu corupţia,
De la discurţia telefonică cu secretarul american de stat Hillary Clinton pentru ? a clarifica? declaraţiile sale vineri, Karzai a repetat acuzaţiile într-o întâlnire privată cu liderii regionali afgani în Kandahar şi din nou luni într-un interviu pentru BBC, în care a luat la ţintă SUA în special.
Frustrarea preşedintelui afgan a explodat în timpul unei întâlniri private, sâmbătă. Potrivit unui parlamentar afgan prezent la întâlnire, Karzai a declarat: ?Dacă vin sub presiune străină, aş putea să mă alătur talibanilor.?
Robert Gibbs, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, părea uimit şi furios ?Nu pot vorbi despre ce ar fi puturt genera aceasta. Era derankat vineri şi evident că situaţia nu s-a îmbunătăţit.?
Gibbs a declarat că ?pentru moment? Karzai încă este aşteptat să viziteze Washington luna viitoare ca recompensă pentru progresul în lupta anti-corupţie, dar a declarat de trei ori că acuzaţiile preşedintelui afgan despre amestecul american în procesul electoral sunt tulburătoare şi neadevărate.
?În numele poporului american, suntem frustraţi de aceste remarci,? arăta acesta, mulţumind familiilor ?care au văzut cum cei dragi au plecat pentru a ajuta o ţară să stabilească pacea şi securitatea?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close